Am prezentat astăzi, la ceas de bilanț, rezultatele obținute de Ministerul Afacerilor Interne pe parcursul anului trecut

am prezentat astazi la ceas de bilant rezultatele obtinute de ministerul afacerilor interne pe parcursul anului trecut

Am prezentat astăzi, la ceas de bilanț, rezultatele obținute de Ministerul Afacerilor Interne pe parcursul anului trecut, felicitându-i astfel pe toți polițiștii, pompierii, jandarmii, piloții, paramedicii, polițiștii de frontieră, angajații MAI care și-au făcut datoria cu implicare și profesionalism.

Le mulțumesc, de asemenea, pe aceasta cale celor care astăzi ne-au onorat cu prezența și mă refer la doamna Anca Dragu, președintele Senatului, domnul Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, domnul Florin Cîțu, Prim-ministru al României, domnul senator Marcel Vela care au adresat un mesaj de susținere față de activitatea MAI.

Totodată, am avut alături de noi colegi din Guvern, reprezentanți ai instuțiilor cu care MAI colaborează institutional și, în sistem on-line, colegi din aparatul central, reprezentanți ai structurilor centrale si teritoriale, precum și reprezentanți ai Instituției prefectului.

A fost important să avem acest bilanț, dar așa cum am spus în fața colegilor din minister, vom trece la acțiune pentru că timpul evaluărilor deja a expirat și așteptările cetățenilor față de noi sunt foarte mari.

În perioada imediat următoare ne vom concentra cu toții asupra câtorva direcții de acțiune.

În primul rând MAI, prin structurile sale, trebuie să recâștige încrederea cetățenilor. Putem face acest lucru printr-un proiect asumat, reformator si cu viziune care să vizeze profesionalizarea personalului prin reglementarea carierei polițistului și elaborarea unui ghid al carierei.

Vom continua dotarea cu autospeciale, dar și cu echipamente de protecție și tehnică de intervenție și vom investi în modernizarea sediilor unde structurile operative își desfășoară activitatea.

“Profesionalizăm, responsabilizăm si eficientizăm” – acesta este motto-ul nostru pe care vom construi instituțional și în lumina căruia vom moderniza sistemul de ordine publică.

De asemenea, vom elimina arbitrariul și vom imprima predictibilitate sistemului prin limitarea împuternicirilor în funcțiile de conducere.

Vom avea în viitorul foarte apropiat echipe complete de conducere pentru Poliția Română, dar și pentru celelalte structuri din MAI.

Un alt punct pe agenda mea de lucru îl reprezintă delimitarea clară a responsabilităților Poliției Române versus Poliția locală, o problematică cu impact major asupra optimizării cooperării instituționale, cât și asupra îmbunătățirii calității serviciilor publice oferite cetățenilor.

În ceea ce privește poliția judiciară, semnalul pe care vreau să-l transmit este unul fără echivoc. În urma analizelor pe care le-am dispus, soluția optimă este ca acest corp polițienesc format din profesioniști să rămână în subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Ministerul Afacerilor Interne va fi în cursul anului 2021 un partener de încredere în slujba cetățeanului și un partener instituțional puternic în arhitectura națională de securitate.

#Responsabilitate #Profesionalism #Eficienta #MAI

, , , , , ,
Meniu