Bucureștiul devine în aceste zile capitala politică a Uniunii Europene

Bucureștiul devine în aceste zile capitala politică a Uniunii Europene, simbolul creștin-democrației, al solidarității și unității europene.

De mâine, începe oficial Congresul Partidului Popular European (PPE), găzduit de Partidul Național Liberal. Președinții Comisiei Europene și Parlamentului European, 11 șefi de stat și de guvern, alături de peste 2.000 de delegați vin la București pentru a fi prezenți la Congresul PPE.

Congresul PPE marchează startul unui an electoral extrem de important pentru România și întregul continent european, fiind locul ideal pentru a împărtăși angajamentul și viziunea noastră comune pentru o Uniune Europeană mai prosperă, mai sigură și, mai ales, mai unită.

În această seară, în calitate de gazdă și organizator al Congresului, le-am urat oficial bun venit colegilor din familia politică a popularilor europeni și am discutat despre viitorul Europei la cina oferită de Grupul PPE din Parlamentul European.

M-am bucurat să constat și energia și pasiunea care ne aduc laolaltă pe noi, popularii europeni și care ne îndeamnă neîncetat să apărăm Europa, valorile și spiritul ei de peste 47 de ani!

Totodată, a fost o ocazie unică să reîntâlnesc atât de mulți prieteni, foști și actuali colegi europeni și să constat recunoașterea de care se bucură liberalii români la nivelul celui mai important grup politic european.

Le-am transmis colegilor mei că, în acest an, avem de dus o bătălie istorică cu cei care și-au propus să năruie din interior construcția europeană. Alegerile ce vor urma vor testa la maxim capacitatea noastră de a bloca ascensiunea curentelor extremiste care nu doresc altceva decât fragilizarea proiectului european.

Avem toate șansele să reușim ceea ce ne-am propus, pentru că noi, popularii europeni, am fost mereu singurii care au avut puterea de a depăși orice obstacol și de a transforma provocările în oportunități.

, , ,
Meniu