Acordul între Orange și Guvern, un demers major pentru România

Salut semnarea acordului dintre Orange și Guvernul României în vederea fuzionării Orange România și Orange Romania Communications, fosta Telekom Romania Communications.

Este un proiect de mare anvergură, în care Orange va deține 80% din capitalul social și 80% din drepturile de vot în entitatea rezultată, în timp ce statul român va deține 20% din capitalul social și 20% din drepturile de vot. Totodată, este un demers major pentru România, deosebit de complex și de importanță strategică pentru infrastructura de comunicații electronice, care a debutat acum 3 ani pe vremea când am fost ministru al transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, odată cu negocierea și parafarea primului memorandum care a generat acordul recent semnat.

A fost o prioritate a mandatului meu de atunci, în sensul că m-am ocupat personal ca statul român să-și apere corect interesele și să-și maximeze valoarea participației sale. Este printre puținele demersuri de acest gen când statul român a arătat că poate gestiona cu succes un asemenea proiect de anvergură.

, , ,
Meniu