Ziua Poliției Române, la 201 ani de existență

Am participat astăzi la evenimentul dedicat Zilei Poliției Române care împlinește în acest an, în data de 25 martie, 201 ani de existență.

Rolul Poliției Române este fundamental pentru funcționarea și stabilitatea statului român. Acest rol presupune asumarea de responsabilități și respectarea jurământului depus față de patrie, acela de a fi mereu în slujba cetățeanului și a comunităților.

Dintre toate structurile ministerului, Poliția Română este structura cea mai vizibilă, cu misiunile cu cel mai mare impact în societate, iar de aici decurg toate responsabilitățile, inclusiv nivelul crescut de așteptări din partea tuturor.

De aceea, prin misiunile încredințate, Poliția Română trebuie să facă proba profesionalismului și să răspundă cu promptitudine nevoilor cetățenilor și statului român în ansamblul său.

Valorile, precum integritatea, curajul, responsabilitatea și profesionalismul trebuie să definească activitatea fiecărui polițist și îmi doresc ca acestea să rămână de neclintit.

În contextul geopolitic actual avem nevoie, mai mult ca oricând, de structuri performante, de instituții cu inițiativă, stabile și reziliente.

Un stat puternic are nevoie de instituții puternice! Un stat puternic își apără și își protejează cetățenii cu instituții bine dotate, cu resursă umană bine pregătită și cu o viziune sănătoasă și ambițioasă de dezvoltare instituțională!

Susțin acele inițiative care vizează atingerea acestui obiectiv de dezvoltare instituțională, astfel încât Poliția Română să rămână o structură puternică și modernă!

Tuturor celor care au ales să îmbrace și să onoreze uniforma de polițist le mulțumesc pentru tot ceea ce fac pentru siguranța noastră și le doresc multă sănătate, putere de muncă și de adaptare pentru a face față provocărilor ce vor urma.

La mulți ani tuturor polițiștilor!

La mulți ani Poliției Române!

, , , ,
Meniu