Ziua Instituției Prefectului – o zi importantă pentru administrația publică românească

Sărbătorim astăzi, 2 aprilie, o zi importantă pentru administrația publică românească, Ziua Instituției Prefectului.

În cei 159 de ani de la prima menționare, indiferent de cum s-a numit și de cum a fost organizată, această instituție esențială a statului român a fost întotdeauna o componentă importantă a autorității publice și a purtat o responsabilitate majoră în raport cu cetățenii.

Astăzi, în calitate de reprezentanți ai Guvernului în teritoriu și de garanți ai respectării legii și a ordinii publice la nivel de județ, prefecții sunt întotdeauna primul răspuns al autorității de stat atunci când comunitățile se confruntă cu probleme deosebite și primii către care se îndreaptă speranțele și așteptările oamenilor.

De aceea, este esențial ca în aceste funcții de demnitate publică să avem oameni profesioniști, pregătiți și implicați, cu o viziune bine definită asupra nevoilor actuale și viitoare ale comunităților pe care cu onoare le deservesc și le reprezintă.

Doar așa putem vorbi de o administrație publică modernă și performantă, capabilă să îmbrățișeze concepte noi, să pună în aplicare angajamentele de țară asumate și să continue parcursul european al României de astăzi.

Le doresc prefecților, subprefecților și angajaților instituțiilor prefectului putere de muncă și să nu se abată niciodată de la nobila misiunea care le-a fost încredințată!

La mulți ani!

, , , ,
Meniu