Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, marcată printr-o ceremonie militară

De Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene îi sărbătorim astăzi pe cei pentru care fiecare misiune este o probă a curajului și îndemânării pusă în slujba binelui comun.

Am marcat această zi prin participarea la ceremonia militară şi religioasă oficiată la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, în memoria eroilor aviatori.

În astfel de momente, gândurile noastre se îndreaptă către eroii aviației, către pionierii domeniului, către cei care s-au dedicat evoluției tehnice și instituționale a aviației românești.

Pentru componenta de aviație a Ministerului Afacerilor Interne – ca de altfel pentru întreg sistemul de ordine publică și siguranță națională – pandemia a fost o provocare atipică care a impus un răspuns eficient, articulat și curajos.

Important este, ca urmare a unor astfel de situații complexe, să avem înțelepciunea de a sintetiza acele lecții care ne pot fi de folos în gestionarea posibilelor situații de criză din viitor. Misiunile structurilor de aviație au fost întotdeauna apreciate, dar cu atât mai mult și-au dovedit utilitatea în această perioadă de criză sanitară. Am deplină încredere că procesul de evoluție și modernizare a Forțelor Aeriene va decurge în parametri optimi și, în același timp, cred în rapida revenire la normalitate a aviației civile afectată de perioada pandemiei.

Tuturor celor care servesc Aripile Românești le mulțumesc, îi felicit pentru activitatea lor, iar Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul aviatorilor români, să îi apere și să îi păzească!

La mulți ani și cer senin!

La mulți ani cu sănătate celor care poartă numele Sfântului Proroc Ilie!

P.S Sf. Proroc Ilie Tesviteanul, „stăpânul fulgerelor”, a fost ales și protector al celor care lucrează în domeniul energetic.

La mulți ani de Ziua Energeticianului tuturor celor care lucrează în sectorul energetic și care prin munca lor se asigură că sistemul energetic național funcționează neîntrerupt și în siguranță!

, , ,
Meniu