Vizita în România a comisarului european pentru gestionarea crizelor Janez Lenarčič, încă o dovadă a solidarității europene față de Ucraina

După o pandemie de doi ani, Europa și întreaga lume trebuie să facă față unei noi provocări majore. Agresiunea armată și amenințarea războiului sunt inacceptabile și nu există absolut nicio justificare pentru așa ceva.

România este alături de Ucraina și de poporul ucrainean care rezistă eroic agresiunii militare și acordă sprijin celor care fug din calea războiului.

Suntem în prima linie de suport umanitar odată cu operaționalizarea la Suceava a Centrului logistic de stocare și distribuție a asistenței umanitare către Ucraina. Este o încă o dovadă în plus a rolului extrem de important pe care îl avem în aceste zile în gestionarea crizei umanitare din Ucraina.

Am avut astăzi o întrevedere cu domnul Janez Lenarčič, comisar european pentru gestionarea crizelor. Vizita în România a domnului comisar european reprezintă expresia solidarității pe care Uniunea Europeană o demonstrează în aceste zile față de toți cei care trăiesc o dramă umanitară provocată de agresiunea militară asupra Ucrainei.

Faptul că acționăm ca hub de ajutor umanitar pentru Ucraina este o confirmare în plus că România are un profil consolidat în domeniul protecției civile și asistenței umanitare, iar expertiza noastră este foarte apreciată pe plan european și de către organizațiile internaționale.

Pentru că această agresiune militară total absurdă ne testează tuturor limitele, am discutat astăzi cu domnul comisar despre coordonarea noastră în vederea consolidării răspunsului umanitar și securitar la această criză și am evaluat împreună situația la acest moment.

Ceea ce ne unește, în primul rând, este solidaritatea. Sunt ferm convins că această agresiune militară asupra Ucrainei se va încheia la un moment dat, iar noi vom ieși din această situație mai rezilienți și mai întăriți.

Vom putea reuși doar împreună, pentru că doar astfel eforturile noastre comune vor ajuta Ucraina să reziste acestei situații dificile.

, , , ,
Meniu