Vizită de lucru în Maramureș

Am avut o zi intensă în județul Maramureș, unde am interacționat cu oameni frumoși și pricepuți și am vizitat locuri emblematice, cu o însemnătate deosebită pentru această țară.

Am luat pulsul unor investiții importante pentru dezvoltarea județului cum este Podul peste Tisa care va facilita schimburile comerciale internaţionale şi va contribui la creșterea conectivității transportului rutier cu Europa de vest.

Mă bucur să văd că autoritățile locale sunt implicate în dezvoltarea zonei, iar din această perspectivă Consiliul Județean Maramureș, condus de liberalul Ionel Bogdan, are o viziune de dezvoltare a județului pentru următorii 10 ani, un proiect ambițios care sunt convins că va atrage investiții valoroase în zonă.

Există firme de succes în județul Maramureș, investitori români care au clădit afaceri puternice și care au nevoie, în această perioadă de crize suprapuse, de sprijin pentru a depăși cu bine aceste momente dificile.

Guvernul Nicolae Ciucă va continua să susţină mediul de afaceri și a gândit mai multe instrumente care să atenueze șocurile la care sunt supuse IMM–urile, și nu numai.

Un moment cu o încărcătură deosebită l-a reprezentat vizitarea Memorialului de la Sighet și a Cimitirului Săracilor, vizită urmată de Școală politică “Gh. I. Brătianu” a TNL, eveniment devenit tradiție pentru Partidul Național Liberal.

Memorialul de la Sighet strânge între zidurile sale povești dureroase despre destine frânte nedrept înainte de vreme.

Generațiile tinere, mai ales cele de după 1989 au nevoie de repere morale, au nevoie de o educație bazată pe valorizarea memoriei eroilor din temnițele comuniste care au luptat pentru libertăți și drepturi democratice.

Suferințele martirilor din închisorile comuniste capătă sens și devin o bază solidă pentru formarea intelectuală și morală prin diseminarea adevărurilor pentru care s-a murit.

Le-am transmis tinerilor că au o mare responsabilitate în a dezvolta acele abilități și instrumente menite să destructureze orice tendință de alunecare pe panta totalitaristă sau extremistă.

Suntem un partid istoric. Trebuie să fim conștienți că noi, liberalii, în mod special, avem datoria recuperării și păstrării memoriei înaintașilor noștri.

Noi, liberalii, trebuie să ne propunem să revalorizăm și să adaptăm la condițiile actuale doctrina „prin noi înșine”.

“Prin noi înșine”, PNL, cel mai pro-ocidental și modernizator partid din România, își va putea spune și mai tare cuvântul pe plan european în susținerea intereselor naționale, va îmbina valorile europene cu cele naționale, tradiția cu modernitatea.

, , , , , ,
Meniu