Vizită de lucru în Bihor, împreună cu prim-ministrul Nicolae Ciucă

Am avut astăzi o zi plină în județul Bihor, unde alături de domnul prim-ministru, Nicolae Ciucă, de colegii mei miniștri, Marcel Boloș, Cseke Attila si Adrian Chesnoiu, precum și de reprezentanți ai autorităților publice locale am participat la o serie de evenimente importante pentru comunitatea bihoreană.

Astăzi a fost o zi de mare însemnătate istorică, pentru bihoreni și pentru întreaga Românie – împlinirea a 103 ani de la reușita Armatei Române conduse de generalul Traian Moșoiu împotriva armatei lui Bela Kun, la 20 aprilie 1919.

Ceremoniile militare desfășurate cu această ocazie au constituit un moment emoționant și o mândrie, mai ales că, după 103 ani, ducem mai departe amintirea eroilor neamului, ale căror fapte de vitejie au contribuit decisiv la ceea ce suntem astăzi!

Administrația locală din județul Bihor a fost și este extrem de implicată în dezvoltarea județului, fiind campioană la atragerea de fonduri europene, la atragerea de investiții private cu o valoare adăugată mare pentru comunitate, infrastructura de transport reprezentând fundamentul acestui efort de construcție și dezvoltare.

Județul Bihor este beneficiarul a cinci proiecte semnificative de infrastructură rutieră care contribuie major atât la mobilitatea națională, cât și cea locală și regională – variantele ocolitoare Beiuș, Aleșd și Sânmartin, legătura Oradea-A3 și drumul de mare viteză Arad-Oradea ce va face legătura între Autostrada Transilvania, A3 și A1.

Toate aceste proiecte au aprobată finanțarea din fonduri europene nerambursabile în perioada 2019-2020, având o valoare totală ce depășește 5 miliarde lei.

Sunt investiții vitale care vor dinamiza regiunea și îi vor asigura o bază solidă de dezvoltare pentru viitor.

Am avut ocazia să reîntâlnesc oameni minunați care fac performanță în administrație, într-un județ în care liberalii au dovedit cu fapte că se pricep să dezvolte comunități.

Totodată, mă bucur să constat că sunt la fel de hotărâți să continue acest drum al dezvoltării cu multă pricepere și dăruire în folosul comunităților respective.

Guvernul Nicolae Ciucă sprijină comunitățile locale în realizarea de proiecte cu impact local și regional care vor contribui în mod decisiv la creșterea gradului de atractivitate economică a zonei, precum și a calității vieții care se traduce in bunăstare pentru cetățeni.

#DezvoltămRomânia

#GuvernulCiucă

, , , , , , ,
Meniu