Vizită de lucru, alături de prim-ministrul Nicolae Ciucă, în județul Arad

Am avut o zi plină, astăzi, în județul Arad, alături de domnul prim-ministru Nicolae Ciucă și de reprezentanți ai autorităților locale.

Am început ziua cu participarea la semnarea primului contract de proiectare și execuție în baza OUG 101/2020, după 2 ani de când am gândit și adoptat acest mecanism de implementare a proiectelor de infrastructură rutieră.

Este vorba despre VO Sud-Est Arad, un proiect care va fi derulat printr-un parteneriat între autoritățile locale și cele centrale.

Totul a plecat de la constatarea faptului că sunt autorități locale care pot și își doresc să dezvolte astfel de proiecte in parteneriat cu CNAIR.

Este o formă de descentralizare și, totodată, un impuls dat atragerii de fonduri europene nerambursabile destinate acestei categorii de investiții.

Mă bucur să văd că proiecte demarate în anul 2020 prind contur și îi felicit pe toți cei care le-au gestionat, astfel încât să ajungă la maturitate.

În continuarea vizitei, am participat la Curtici la inaugurarea Punctului de lucru din aria de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad, un alt proiect care s-a materializat în urma parteneriatului dintre autoritățile locale și cele centrale, în cazul de față Primăria orașului Curtici și ISU Arad.

Prin această investiție, cei mai câștigați sunt cetățenii care au în proximitate o unitate de intervenție care contribuie în mod decisiv la dezvoltarea serviciilor publice de urgență într-o zonă care se află într-o expansiune urbană și industrială puternică.

Vorbim despre un parteneriat pentru siguranța și protecția comunităților, impactul fiind unul major, nu mai puțin de 43.500 de cetățeni de pe raza a 7 UAT-uri (14 localități) vor beneficia de servicii de intervenție în cazuri de urgență.

Concret, odată cu intrarea în funcțiune a acestui Punct de lucru s-a redus semnificativ timpul de răspuns la solicitări pentru aproape toate comunitățile din zonă, în unele cazuri de la 17 minute la 3 minute sau de la 15 minute la 2-5 minute.

După acest moment din program, am avut o întâlnire de lucru cu structurile teritoriale ale MAI din județul Arad, în care am analizat situațiile cu care confruntă și le-am solicitat să gestioneze în mod profesionist activitățile din aria lor de competență.

Prin acțiunile lor zilnice, au obligația să facă proba integrității, a profesionalismului și a eficienței.

Am încheiat ziua cu o serie de evenimente politice organizate de filiala liberală din Arad. Am adresat un mesaj de susținere doamnelor liberale care și-au ales conducerea, o organizație puternică și activă cu o contribuție semnificativă în bătăliile electorale, și nu numai.

În continuare, în întâlnirea cu aleșii locali am subliniat faptul că avem o responsabilitate majoră față de comunități.

Prin tot ceea facem, trebuie să ajungem la oameni și să le transmitem un mesaj foarte simplu: facem politică din convingere, respectăm omul și munca cinstită, încurajăm inițiativa privată și ne preocupă binele comun.

Ne bazăm pe toate structurile noastre interne, pentru că PNL există și este cea mai mare forță politică de dreapta din România grație tuturor membrilor săi.

Consolidăm proiectul și transmitem mesajul liberal mai departe prin intermediul fiecărei organizații care pune pe primul plan relația cu cetățeanul.

Vin doi ani dificili în care trebuie să dovedim unitate în acțiune, coerență în mesaj și o viziune clară.

, , , , , ,
Meniu