“Vinerea verde” – pentru un mediu protejat

vinerea verde pentru un mediu protejat

Astăzi, m-am alăturat proiectului „Vinerea Verde” și am renunțat la mașina pe care o folosesc în mod obișnuit. În schimb, am mers pe jos, am folosit metroul și voi folosi autoturismul electric, în funcție de distanțele pe care le-am avut sau le am de parcurs.

Inițiativa colegului meu, ministrul Barna TÁNCZOS, are susținerea tuturor membrilor Guvernului și sper ca, din ce în ce mai mulți români, să ni se alăture și să ne aducem astfel cu toții contribuția la protejarea mediului.

Nu este un efort foarte mare. Cu siguranță, putem ca cel puțin o zi pe săptămână să renunțăm la autoturismele proprii clasice în favoarea mijloacelor de transport în comun sau a altor opțiuni ecologice, trotinete, biciclete, mașini electrice sau chiar a mersului pe jos.

Aceste măsuri sunt îndrăznețe și de perspectivă, deoarece reprezintă un început pentru dezvoltarea infrastructurii necesare, cât și pentru identificarea unor soluții viabile care să contribuie la un mediu mai sănătos pentru noi toți.

Cred în acest proiect și sunt convins că protejarea naturii este un deziderat al fiecăruia dintre noi, sens în care, vă încurajez să respectam cu toții “Vinerea verde”.

, , , , ,
Meniu