Videoconferință privind analizarea gradului de pregătire al instituțiilor pentru sezonul rece

Am avut astăzi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, o primă întâlnire de analiză a gradului de pregătire pentru sezonul rece 2022-2023.

Această ședință de lucru a avut loc în sistem videoconferință, în prezența Prim-ministrului, dl. Nicolae Ciucă, a miniștrilor Educației și Energiei, a reprezentanților Ministerului Transporturilor și CNAIR, a secretarilor de stat din MAI cu atribuții pe problematica în discuție, a șefilor de structuri din MAI, a reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie, precum și cei ai Institutului Național de Hidrologie, iar în teritoriu în sistem de videoconferintă, la sediile Instituției Prefectului, alături de prefecți s-au aflat reprezentanții structurilor teritoriale ale MAI, ai inspectoratelor școlare și ai direcțiilor regionale și secțiilor județene de drumuri naționale.

Pentru toate instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență cauzate de vremea severă, această perioadă trebuie să fie una foarte activă, în care să fie puse la punct planurile de intervenție ce prevăd atribuții clare pentru fiecare palier de responsabilitate, dar și resursele necesare pentru asigurarea misiunilor în sprijinul oamenilor.

De aceea, le-am transmis responsabililor din județe să facă o analiză clară a riscurilor pe care le comportă fiecare zonă în parte, să știe unde apar de obicei probleme atunci când ne confruntăm cu fenomene meteo severe și să aibă o evidență exactă a materialelor necesare și a mijloacelor de intervenție.

Mă aștept din partea fiecăruia să trateze cu maximă seriozitate și profesionalism această perioadă, astfel încât nimeni să nu fie luat prin surprindere de prima zăpadă.

Prioritățile noastre sunt protejarea populației, intervenții rapide în situațiile care amenință siguranța oamenilor, degajarea rapidă a căilor de acces și menținerea în stare de funcționare a utilităților la nivelul localităților.

Am toată încrederea că misiunile pentru sprijinirea oamenilor vor fi coordonate într-un mod profesionist la nivelul întregii țări și că vor fi identificate din timp cele mai bune soluții pentru ca intervențiile structurilor MAI să se desfășoare fără probleme.

, , , , ,
Meniu