Tronsonul dintre Nădășelu și Zimbor din Autostrada Transilvania – un obiectiv de investiții major

Astăzi, alături de domnul Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și al Partidului Național Liberal, domnul Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum a domnului Dinu Iancu Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj, am participat la mai multe activități care au implicat vizitarea unor obiective de investiții importante pentru județ și pentru întreaga regiune.

În prima parte a zilei, am vizitat șantierul Autostrăzii Transilvania, pe tronsonul cuprins între dintre Nădășelu și Zimbor, un proiect extrem de complex, contractat pentru 1,4 miliarde de lei, unde lucrează un antreprenor român foarte serios, care a demarat lucrările la începutul acestui an. Sunt încrezător că acest proiect care anul trecut a înregistrat evoluții importante, își va păstra ritmul bun de implementare. Mai mult, am convingerea că dacă ritmul lucrărilor la acest obiectiv extrem de important pentru Sălaj și România va fi menținut la nivelul actual, acest tronson de autostradă va fi finalizat înainte de termen. Proiectele de infrastructură de transport au susținerea Guvernului și sunt esențiale pentru dezvoltarea echilibrată a României.

Am continuat activitățile cu o vizită la Sectia de boli infecţioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău, o investiție de peste 6 mil. de lei, derulată prin CNI. În urma acestei investiții, secția a fost adusă la standarde moderne de funcționare. Investițiile în infrastructura medicală din județul nostru vor fi în continuare susținute, fie că vorbim de echipamente, materiale sau clădiri reabilitate, pentru că în acest mod cetățenii vor avea acces la servicii medicale performante, iar medicii vor beneficia de condițiile necesare pentru desfășurarea meseriei lor atât de importante pentru noi toți. Vor urma și alte investiții în infrastructura sanitară, un proiect complex, în valoare de 27 de mil. de lei, fiind reprezentat de reabilitarea, modernizarea, extinderea si dotarea Secției de Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău, care va fi implementat de către Consiliul Județean Sălaj în parteneriat cu Compania Națională de Investiții. Indiferent de natura lor, investițiile sunt vitale pentru bunăstarea unei comunități. Doresc ca și cu această ocazie să le mulțumesc cadrelor medicale de aici pentru tot ceea ce au făcut în această perioadă extrem grea. Iar dacă astăzi românii, sălăjenii, se pot bucura de o relaxare a unor restricții, se datorează în primul rând acestor oameni minunați.

În momentul de față, Guvernul este puternic angrenat în derularea campaniei de vaccinare, în procesul de pregătire a măsurilor de relaxare și a măsurilor post-pandemie de redresare a sectoarelor economice.Esențial este să avem cât mai multe persoane care se vaccinează în această perioadă, Guvernul fiind pregătit, în funcție de evoluția situației epidemiologice si de ritmul campaniei de vaccinare, să aplice noi măsuri de relaxare care se vor produce etapizat.La finalul acestei vizite, am participat la o întâlnire de lucru a Comitetului Director Județean al PNL Sălaj, în cadrul căreia, alături de colegii liberali, am dezbătut o serie de proiecte care, evident, au ca principal scop dezvoltarea județului nostru.#dezvoltamSalajul#Romaniapostpandemie#revenimlanormalitate

, , , , , , ,
Meniu