Tăriceanu, în vacanță în Dubai! Așa înțelege președintele Senatului să se dedice problemelor actuale ale românilor?

În fața unor fenomene meteorologice obișnuite pentru această perioadă, dar care ne dau mari bătăi de cap – și după o convocare a Parlamentului făcută sub semnul încălcării Constituției – al doilea om în stat, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a decis să plece în vacanță tocmai în însoritul Dubai. Și nu din solidaritate față de români, ci pentru că așa înțelege dumnealui ‘să gestioneze aceste probleme cât mai discret posibil’.

Nefiind străin de acte care au lezat opinia publică în decursul ultimei perioade, precum blocarea unei benzi de circulație pentru a-și putea face cumpărăturile sau sfidarea cu nonșalanță a cetățenilor care stăteau la coadă la sediul DRPCIV pentru a-și schimba permisele, Tăriceanu și-a delegat atribuțiile și ignoră programul de lucru al Parlamentului stabilit (culmea!) tocmai în ședința convocată de pe-o zi pe alta, de marți — 10 ianuarie.

Lipsa de implicare a celui de-al doilea om în stat reprezintă un semn extrem de îngrijorător pentru societate, dar și pentru noii parlamentari, cei cărora cetățenii le-au acordat votul de încredere pe 11 decembrie. Ne aflăm în imediata apropiere a începerii unei noi legislaturi parlamentare care are nevoie de o reconfigurare a modului de lucru, astfel încât Legislativul să devină mai eficient și mai bine ancorat în misiunea de a reprezenta interesele cetățenilor.

Constatăm din nou că noua majoritate din Parlament nu se poate dezice de ‘metehnele’ trecutului, cele ale sfidării și lipsei de interes față de cetățeni și de activitatea instituțiilor statului român. Acum cetățenii au ocazia să vadă cu adevărat cum înțelege președintele Senatului să se dedice problemelor societății!

Sursa foto: www.psnews.ro

, , ,
Meniu