Sprijin pentru securitatea internă și gestionarea frontierelor în Republica Moldova

România a acordat și va continua să acorde sprijin prioritar, cuprinzător și solid Republicii Moldova pentru avansarea parcursului de integrare europeană, dezvoltarea capacității instituționale și implementarea eficientă a reformelor.

Am participat astăzi la reuniunea Centrului de sprijin al UE pentru securitatea internă și gestionarea frontierelor în Republica Moldova, co-prezidată de comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson și de ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Ana Revenco.

Republica Moldova a primit, alături de Ucraina, susținerea noastră politică pentru avansarea parcursului său european, iar efortul nostru nu se va opri. În continuare, vom sprijini procesul de pregătire al Republicii Moldova pentru internalizarea instrumentelor de acţiune ale UE şi vom ajuta Republica Moldova să răspundă provocărilor legate de actuala criză de securitate.

Revenind la reuniunea de astăzi și la proiectul nostru comun – Centrul UE de sprijin pentru securitatea internă și gestionarea frontierelor – am susținut în intervenția avută întocmirea unei foi de parcurs pentru a oferi ghidaj strategic Centrului și am încurajat dezvoltarea activității sale pe mai departe.

România și Republica Moldova au relații speciale, iar România a promovat constant importanța consolidării rezilienței acestui stat. Vom continua să stăm alături de Republica Moldova și pledăm pentru sprijinul necondiționat al întregii Uniuni Europene.

, , ,
Meniu