Solidaritate înainte de toate!

România se alătură țărilor europene care acordă sprijin autorităților din Grecia în luptă cu incendiile devastatoare care au afectat grav în ultimele zile această țară.

Le-am urat succes și să se întoarcă cu bine sănătoși acasă celor 100 de pompieri salvatori care au plecat astăzi spre Grecia în această misiune internațională deloc ușoară, care este o premieră pentru țara noastră în ceea ce privește participarea la astfel de intervenții de stingere a incendiilor de pădure.

Suportul acordat Greciei constă atât în personal specializat, cât și în furnizarea de tehnică și echipamente de intervenție, cu scopul de a câștiga bătălia cu focul și a proteja comunitățile amenințate.

Prin participarea la această misiune internațională, România demonstrează că este furnizor de protecție civilă la nivel european, fiind puternic angajată în misiunile de a proteja viaţa şi bunurile populaţiei în faţa ameninţărilor generate de multiple tipuri de risc.

Sunt încrezător că va fi o misiune de succes în care pompierii noștri vor face încă odată dovada profesionalismului și a responsabilității.

Le mulțumesc pentru implicare și pentru devotament, pentru faptul că răspund prompt de fiecare dată unor astfel de provocări care presupun asumarea de riscuri!

A fi pompier înseamnă în primul rând spirit de sacrificiu, să pui mai presus decât propria viață interesul celor aflați în situații limită.

Vă suntem aproape și vă dorim o misiune cât mai ușoară!

, , , , ,
Meniu