Sărbătorim astăzi, 2 aprilie, Ziua Instituției Prefectului, instituție cu rol esențial în arhitectura administrativă a statului român

sarbatorim astazi 2 aprilie ziua institutiei prefectului institutie cu rol esential in arhitectura administrativa a statului roman

Funcția de prefect este o funcție încărcată de responsabilitate, atât față de comunitățile pe care le conduce cât și față de Executiv, în fața căruia răspunde. De aceea, implicarea trebuie să fie totală, coordonarea cu Ministerul Afacerilor Interne fiind crucială pentru a avea răspunsuri prompte si profesioniste la problemele apărute.

Obiectivul principal care trebuie să ghideze acțiunile prefecților și ale întregului aparat din subordine este satisfacerea intereselor comunităților și ale cetățenilor prin asumarea deplină a rolului constituțional ce le revine.

În această perioadă dificilă pe care o traversăm, cu multiple provocări, fie că vorbim de situații de urgență, fie că este vorba de gestionarea ordinii publice sau a situației generate de pandemia de COVID-19, prefectul trebuie să ofere primul răspuns pentru restabilirea climatului de normalitate.

Vreau să fie conștienți toți cei care îndeplinesc această funcție de demnitate publică de misiunea încredințată, pentru că nu vorbim doar despre o funcție de reprezentare pe plan local, ci vorbim despre o funcție care reclamă reacții ferme, o conduită și o mobilizare exemplară, precum și asumarea de decizii fundamentale.

Le doresc tuturor celor care își desfășoară activitatea la nivelul Prefecturilor din întreaga țară multă sănătate, putere de muncă iar prefecților și subprefecților să respecte cu sfințenie jurământul pe care l-au depus la numirea în funcție, de a respecta Constituția și legile țării și de a face cu bună-credință tot ceea ce le stă în puteri și pricepere pentru binele cetățenilor.

#Lamultiani

#InstituțiaPrefectului

, , , , ,
Meniu