România este solidară cu Franța!

Pompierii români acordă sprijin autorităților franceze care se confruntă cu situații dificile provocate de incendiile de pădure care au cuprins teritorii extinse.

Această decizie a fost luată rapid de către Guvernul României ca urmare a solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franța prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Ministerul Afacerilor Interne, prin DSU și IGSU, este un partener de nădejde în astfel de situații de urgență, capabil să ofere sprijin tuturor cetățeniilor europeni aflați în nevoie.

Mă bucur că am fost alături de o parte dintre cei 77 de pompieri salvatori care încep această misiune internațională în Franța și sunt convins că ne vor face din nou mândri de prestația lor gestionând cu maxim profesionalism și devotament provocările din teren.

Salvatorii români au de îndeplinit o misiune nobilă, prin implicarea lor contribuind la siguranța unor comunități întregi și la salvarea de bunuri și vieți omenești.

România arată, în mod constant, că are capabilitățile necesare pentru a acorda sprijin țărilor europene în cazul producerii unor situații de urgență grave, având capacitatea de a-și onora angajamentele asumate la nivelul Uniunii Europene.

Le doresc misiune ușoară și să nu uite că au toată aprecierea noastră și a celor în sprijinul cărora acționează, în orice colț de lume s-ar petrece acest lucru.

Înțeleg la ce fel de riscurile se expun, așa că le–am transmis să își ia toate măsurile de protecție și să se întoarcă toți cu bine acasă. Am încredere în ei pentru că pompierii români au dovedit deja partenerilor internaționali, inclusiv în misiunile din Grecia, că sunt adevărați profesioniști în lupta cu flăcările.

Salvatorii noștri sunt o carte de vizită importantă a României în lume!

, , , ,
Meniu