Reuniunea Comitetului Interministerial de Nivel Înalt al Forței de Jandarmerie Europeană

Am participat astăzi la reuniunea Comitetului Interministerial de Nivel Înalt al Forței de Jandarmerie Europeană.

Cu un an în urmă, România prelua Președinția, pentru a doua oară de la înființarea acestui for, în cadrul reuniunii CIMIN de la Varșovia, iar mandatul general a fost acela de a coordona eforturile forțelor de jandarmerie europene în scopul consolidării statutului EUROGENDFOR, ca instrument la dispoziția Uniunii Europene și a celorlalte organizații internaționale.

În tot acest timp, România, reprezentată prin intermediul Jandarmeriei Române, și-a îndeplinit obiectivele stabilite, statutul EUROGENDFOR fiind promovat atât la nivelul celor mai importante organizații internaționale, precum Organizația Națiunilor Unite, cât și prin continuarea cooperării cu Uniunea Europeană, prin participarea la misiuni sub egida UE.

Felicit Jandarmeria Română pentru sprijinul acordat Inspectoratului General de Carabinieri din Republica Moldova în vederea încheierii Memorandum-ului de Înțelegere cu Forța de Jandarmerie Europeană, demers realizat în vederea optimizării pregătirii și participării colegilor noștri din Republica Moldova la misiunile internaționale specifice.

Apreciez orice demers sau inițiativă care vizează o mai bună gestionare a crizelor operaționale internaționale sau în asigurarea securității misiunilor desfășurate.

În actualul context de securitate, apartenența Jandarmeriei Române la o instituție europeană puternică, alături de parteneri instituționali cu care împărtășim aceleași principii și valori, reprezintă, cu siguranță, un avantaj de securitate atât pentru stabilitatea din regiune, cât și pentru contextul mai larg, european și euroatlantic.

, , , ,
Meniu