Reorganizarea Academiei de Poliție este un pilon fundamental al reformei MAI

reorganizarea academiei de politie este un pilon fundamental al reformei mai

Astăzi am aprobat în ședința Guvernului României proiectul de hotărâre privind organizarea și funcționarea Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În contextul acumulării în ultimii ani a unor probleme legate de funcționarea Academiei de Poliție, reorganizarea Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” este un pas firesc pentru profesionalizarea cadrelor MAI și diminuarea deficitului de profesioniști.
Prin acest demers restabilim deopotrivă moralitatea și etica academică și profesională, în ideea că studenții care ies de pe băncile Academiei să fie bine pregătiți profesional și cu o înaltă ținută morală.

Un prim element al reorganizării vizează formarea inițială a ofițerilor pentru structurile MAI și ceilalți beneficiari din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională prin intermediul studiilor de licență, în cadrul a două facultăți: Facultatea de Poliție și Facultatea de Pompieri.

Decizia de astăzi va facilita modernizarea programelor de pregătire academică și profesională, respectiv lărgirea sferei de recrutare a corpului universitar, prin cooptarea unor specialiști cu o reputație academică incontestabilă.

Totodată, prin reorganizarea Academiei am decis desființarea celor două școli doctorale care au adus mari prejudicii de imagine instituției. În acest fel, vom repune Academia de Poliție pe un făgaș de maximă onorabilitate în ceea ce privește educația superioară. 

, , , , ,
Meniu