Punct de Operare Aeromedicală, operaționalizat în județul Brașov

Al 10-lea Punct de Operare Aeromedicală a fost operaționalizat astăzi, la Ghimbav, în județul Brașov!

Acest punct este operaționalizat la un an distanță de la inaugurarea celui din Caransebeș, ambele deservind ca zonă de intervenție zona muntoasă, zonă cu multiple provocări mai ales acum în sezonul de iarnă, când misiunile salvatorilor sunt mai dificile.

Prin dezvoltarea acestui gen de infrastructuri de salvare ne dorim să fim cât mai aproape de oameni, de puncte critice, de zone greu accesibile, unde elicopterele SMURD dotate cu sisteme de intervenție speciale, de tip troliu, să intervină rapid, în mod profesionist, pentru a salva vieți.

Este un proiect dezvoltat în parteneriat cu autoritățile locale. Astfel, construirea hangarului care va avea locația în perimetrul noului Aeroport din Brașov va fi realizat cu sprijinul Consiliului Județean Brașov.

Încurajez astfel de inițiative care fac din sistemul de intervenții unul mai rezilient, mai eficient, orientat spre protejarea comunităților și salvarea de vieți.

IGSU si IGAV sunt două structuri care se află în prezent într-un proces accelerat de modernizare la nivel de dotări. Un proiect important fiind crearea acestei rețele de puncte aeromedicale care va acoperi întreaga țară, anul viitor fiind prevăzută operaționalizarea celui de-al 11-lea punct la Câmpulung Moldovenesc.

În ceea ce privește componenta aeriană, Ministerul Afacerilor Interne a făcut în mod constant pași uriași spre modernizare și creșterea capacității de intervenție, dovadă sunt proiectele de achiziție pentru 6 elicoptere ușoare, 6 medii/grele (Black Hawk) și pentru 2 avioane mediu curier pentru transport pacienți.

Îi felicit pe toți cei implicați în acest proiect, iar echipajelor care operează elicopterul SMURD le doresc să aibă misiuni ușoare și îndeplinite cu succes.

, , , ,
Meniu