Primii 55 de salvatori care au participat la misiunile de căutare-salvare din Turcia au revenit cu bine acasă!

Cu toții le-am fost alături cu sufletul, așteptând în fiecare zi veștile bune despre misiunile de salvare pe care și le-au asumat cu mult curaj și dăruire.

Am trăit alături de ei bucuria și emoția fiecărei salvări!

Prin participarea la această misiune internațională, prin efortul fiecăruia dintre ei, a fost confirmată valoarea salvatorilor români și s-a văzut încă o dată că țara noastră are capacitatea să participe la astfel de misiuni dificile, fiind un partener de încredere și un furnizor serios și performant de protecție civilă la nivel european.

Au fost 10 zile intense și pline de provocări, o luptă continuă, sub presiunea timpului, în condiții vitrege, fără ezitări și fără teamă.

A fost un test dur al capacității de reacție și de organizare în condiții de pericol extrem, pe care salvatorii români l-au trecut în mod admirabil.

Această misiune a fost doar o parte dintr-o poveste de viață ce este scrisă zi de zi la nivelul sistemul românesc de intervenție în situații de urgență și care va fi clădită în continuare prin fapte de curaj și misiuni îndeplinite cu succes.

Pentru noi toți, echipele de salvatori care au intervenit sute de ore alături de salvatorii turci și cei ai altor state, sunt un exemplu de devotament față de oameni și față de această profesie de vocație, cea de salvator.

Aveți toată aprecierea și recunoștința noastră. Ne-ați făcut mândri prin tot ceea ce ați realizat în aceste zile.

Vă mulțumim pentru devotamentul cu care răspundeți de fiecare dată apelurilor de ajutor și pentru fiecare viață salvată.

Mult succes în misiunile viitoare!

, , , , , , ,
Meniu