Planul Național de Redresare și Reziliență pentru România are aprobarea Comisiei Europene!

Am primit astăzi vizita la București a doamnei Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, o confirmare a faptului că Guvernul României își respectă angajamentele luate și că suntem determinați să investim într-o redresare colectivă și într-un viitor comun.

Prin aprobarea acestui Plan, România are șansa istorică să folosească 29 de miliarde euro pentru dezvoltare prin intermediul Mecanismului de Redresare si Reziliență, care vine în completarea cadrului financiar multianual, ambele instrumente financiare fiind menite să sprijine statele membre și economiile să devină mai competitive, mai reziliente.

Ca membru al acestui Guvern am mare încredere că Planul propus va dezvolta și consolida domenii vitale pentru economia națională, domenii care au ca finalitate promisiunea și angajamentul nostru: bunăstarea cetățeanului.

Cu siguranță, ansamblul inițiativelor prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență va contribui la dezvoltarea și relansarea economică a țării noastre prin investiții și reforme demult așteptate, în corelare cu prioritățile europene de mediu și digitalizare promovate la nivelul Comisiei Europene.

Am convingerea că suntem pe drumul cel bun, că împreună vom moderniza România și vom pregăti un viitor mai bun pentru generațiile viitoare.

Ne luăm angajamentul în fața românilor și a întregii Europe să ne atingem țintele prin PNRR, iar acest lucru se poate realiza doar prin măsuri de reformă care să ne permită intensificarea ritmului de implementare a întregului portofoliu de proiecte.

#PNRR

#GuvernulCitu

#DezvoltamRomania

, , ,
Meniu