Pedeliștii sălăjeni acuză USL de ineficiență economică

Partidul Democrat Liberal Salaj a organizat ieri o conferinta de presa la sediul partidului, in care presedintele Lucian Bode a lansat atacuri la adresa guvernarii USL, pe care o acuza de ineficienta economica, afirmand ca situatia economica a romanilor din cele 11 luni de guvernare USL s-a inrautatit . Un argument al pedelistilor salajeni este acela ca salariile au ramas la fel ca in timpul guvernarii Boc, iar cosul zilnic al romanilor s-a scumpit cu aproximativ 22 la suta in perioada guvernarii USL.

Lucian Bode a tinut sa spuna ca nu este de acord cu supraimpozitarea salariilor mai mari de 1.000 de euro pentru ca efectul bugetar al unei astfel de masuri ar fi nesemnificativ, iar masura ar deschide usa catre majorarea impozitelor pe toate salariile. „Impozitarea muncii in Romania este deja una dintre cele mai ridicate din Europa, iar PDL cere reducerea ei”, a afirmat Bode. „Daca Victor Ponta crede ca unele dintre salariile bugetare de peste 1.000 de euro sunt prea mari, are varianta simpla de a le reduce de la caz la caz (in companiile de stat care merg in pierdere, de exemplu). Sunt insa oameni care lucreaza cu fonduri europene, de exemplu, oameni care au pregatire foarte buna, oameni care in mediul privat ar castiga la fel sau mai mult, iar supraimpozitarea lor ii va demobiliza. Victor Ponta da un semnal ca efortul si pregatirea trebuie suprataxate si nu incurajate. O astfel de masura poate duce la alungarea unei parti a profesionistilor din sectorul public”, a tinut sa spuna Bode.

N-a scapat nici Crin Antonescu, despre care Bode spune ca „face din pacate liberalism la fara frecventa si ca din cand in cand isi mai aduce aminte ca este liberal si face declaratii contra cresterii fiscalitatii”. „Va reamintesc faptul ca Antonescu nu a zis nimic atunci cand guvernul Ponta a decis impo-zitarea a un milion de agricultori, cand a decis marirea impozitelor si taxelor locale cu 16 la suta (…) Crin Antonescu nu a scos un cuvant atunci cand mediul de afaceri a „beneficiat” de o suprataxare, prin schimbarea regimului microintreprinderilor modificand codul fiscal. Astfel, pragul de intrare in categoria micro a fost coborat de la 100.000 de euro in echivalent lei la 65.000 de euro, impozitul pe cifra de afa-ceri devenind obligatoriu”, a explicat liderul PDL Salaj.

Sursa: http://www.graiulsalajului.ro/index.php?cmd=articol&idart=34660

, , , , ,
Meniu