PDL Sălaj argumentează împotriva modificării legii referendumului

Partidul Democrat Liberal Salaj a organizat vineri o conferinta de presa in care presedintele Lucian Bode a argumentat motivele pentru care PDL nu este de acord cu reducerea pragului de prezenta la referendumul pentru modificarea Constitutiei si motivul pentru care PDL va contesta proiectul legii imobilelor nationalizate propus de Guvern

Lucian Bode a declarat vineri ca USL vrea „sa isi impuna propria Constitutie cu doar 1,5 milioane de voturi” prin reducerea pragului de participare de la 30 la suta, fata de 50 la suta cat este in prezent, si prin reducerea pragului de validare de la 50 la suta la 25 la suta. „Practic, USL desfiinteaza democratia valabila astazi in Romania si introduce dictatura minoritatii. La capitotul referendum, USL este deja repetent. Refuza sa introduca in proiectul de revizuire a Constitutiei, rezultatul referendumului din noiembrie 2009 cu privire la numarul de parlamentari la 300 si Parlament unicameral. Pe acelasi principiu, ca parerea romanilor nu conteaza, USL vrea redu-cerea pragului electoral de participare la referendum de la 50 la suta la 30 la suta. Cu cat sunt mai putine pareri, cu atat mai bine pentru USL”, a declarat Bode. PDL Salaj sustine actuala forma de organizare a referendumului national, respectiv mentinerea pragului de 50 la suta atat pentru participare, cat si pentru validare. Scopul este „de a proteja democratia inca neconsolidata din Romania”. „PDL se bazeaza pe moti- varea deciziei Curtii Consti-tutionale din Romania de anul trecut prin care s-a statutat ca cetateanul are dreptul constitutional de a nu se pre-zenta la vot. Din cele 27 de state membre ale UE, in 24 exista practica referendumului care are valoare de lege. Tot din cele 27 de state ale UE, in 12 state exista prag electoral de 50 la suta”, a declarat Lucian Bode.

Lucian Bode a explicat si motivul pentru care PDL va ataca la Curtea Constitutionala legea privind restituirea imo-bilelor nationalizate. A spus in primul rand ca procedura angajarii raspunderii Guvernului a acestei legi este neconstitutionala din cauza ca a incalcat principiul restituirii in intregime si regula restituirii in natura. Bode a invocat si faptul ca nu se specifica cum se vor evalua imobilele in care isi desfasoara activitatea institutiilor publice. „Guvernul Ponta, prin aceasta lege, si-a asumat raspunderea ca nu raspunde. Cred ca vom avea castig de cauza”, a afirmat Lucian Bode.

Sursa: http://www.graiulsalajului.ro/index.php?cmd=articol&idart=34808

, , , , , ,
Meniu