PDL cere Guvernului să prezinte în Parlament actualizarea strategiei energetice naţionale

PDL solicită Cabinetului Victor Ponta să prezinte în această vară în Parlamentul României actualizarea strategiei energetice naţionale, a declarat, marţi, secretarul executiv al PDL Lucian Bode.

„PDL îşi manifestă disponibilitatea de a participa la oricâte sesiuni parlamentare extraordinare ar fi necesare pentru legiferarea acestei strategii de bază pentru orice dezvoltare economică şi socială a ţării”, a precizat Bode, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că PDL mai solicită Cabinetului Ponta să prezinte cauzele „ce au dus la eşecul proiectului Nabucco”, dar şi programele ce vizează energia pentru următorul exerciţiu financiar european 2014-2020.

Lucian Bode a făcut aceste precizări după ce a apreciat că Victor Ponta „arde gazul de pomană în fotoliul de premier” şi „se joacă cu focul atunci când vine vorba de securitatea energetică a României”.

„Proiectul Nabucco este deja istorie. România a ratat şansa de a reduce dependenţa de gazul rusesc. România a arătat şansa de a deveni un jucător important pe piaţa energetică regională. Prin nerealizarea acestui proiect, România pierde miliarde de euro: 2,5 miliarde de metri cubi gaz ieftin, 1,5 miliarde euro investiţii directe, respectiv sute de milioane de euro anual din taxele de tranzit”, a adăugat Lucian Bode.

El l-a criticat pe Victor Ponta pentru vizita acestuia în Asia. „Nici nu s-a răcit bine decizia privind Nabucco şi vedem un guvern al României care efectuează o vizită dacă nu inutilă, tardivă în Azerbaidjan. Ce face Victor Ponta în Azerbaidjan? Oferă Oltchim şi Arpechim companiei azere SOCAR, în condiţiile în care Arpechim nu aparţine statutului român”, a mai spus Lucian Bode.

Sursa: Mediafax

, , , , , , , , , , ,
Meniu