PDL cere demisia de onoare a ministrului Energiei, Constantin Niţă

Partidul Democrat Liberal a cere demisia de onoare a ministrului Energiei, Constantin Nită, considerând că aceasta se impune după reţinerea consilierului său în cazul de mită de la Hidroelectrica, informează un comunicat al partidului remis joi AGERPRES.


Lucian Bode, „ministru al Energiei în Guvernul alternativă al PDL”, susţine că numai demisia de onoare a ministrului Nită mai poate salva, în ultimul moment, onoarea României şi a companiilor de stat româneşti pentru a nu compromite definitiv procesul de listare al Romgaz şi a transmite investitorilor externi că ceea ce s-a întâmplat la Hidroelectrica este un accident şi nu o practică uzuală în companiile din România”.

În opinia sa, „Guvernul USL se ocupă sistematic de distrugerea credibilităţii companiilor româneşti fanion în pragul unor privatizări extrem de importante pentru România”.

Democrat-liberalii mai consideră că „USL a ratat complet procesul de implementare a managementului corporativ la companiile de stat”.

„Episodul Hidroelectrica nu face decât să demonstreze ce se întâmplă când populezi Consiliile de Administraţie cu oameni a căror singură recomandare este carnetul de partid. Avem situaţii similare la Complexul Energetic Oltenia, la Nuclearelectrica sau Electrica. Practic, tot sistemul energetic al României este populat nu de manageri profesionişti ci de soli şi pioni ai miniştrilor USL puşi acolo să îşi umple buzunarele şi puşculiţa de partid”, spune Lucian Bode.

Sura: aici

, , , , , , , , , ,
Meniu