PDL a iniţiat Coaliţia pentru Constituţia Cetăţenilor

Deputatul Lucian Bode, preşedintele PDL Sălaj, a făcut cunoscut vineri că democrat-liberalii au iniţiat un pachet de măsuri de stimulare a creşterii economice prin reducerea fiscalităţii, ceea ce ar duce imlpicit la stimularea consumului. Potrivit parlamentarului, măsurile prevăzute de acest proiect de lege ar consta în: reducerea cotei unice de la 16 la sută la 12 la sută (pentru impozitarea veniturilor persoanelor fizice şi a profiturilor obţinute de companii, de agenţii economici); reducerea cu 5 la sută a contribuţiilor obligatorii pentru asigurările sociale plătite de angajator; scutirea de impozit pentru profitul reinvestit în cheltuieli pentru capitalizare; creşterea salariului minim brut la 1.000 de lei.

Lucian Bode a explicat, totodată, şi obiectivele proiectului de lege, care constau în reducerea poverii fiscale din economie din economia privată, crearea de noi locuri de muncă, stimularea investitţilor de capital, reducerea evaziunii fiscale si cresterea încasărilor la bugetul de stat. “Impactul bugetar, pe termen scurt, ar fi de 500 de milioane de lei până la sfârşitul anului. Această sumă poate fi compensată cu alocaţiile bugetare cuprinse în bugetul pentru 2013 pentru schemele de ajutor de stat. Din execuţia bugetară pe 2012, rezultă că schemele de ajutor de stat nu reprezintă o formă eficientă de stimulare a mediului de afaceri. Mult mai eficiente sunt măsurile de reducere a fiscalităţii, deoarece de ele beneficiază toţi agenţii economici şi nu implică birocraţie”, a declarat sursa citată, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.

În altă ordine de idei, preşedintele PDL Zalău, Claudiu Bârsan, a ţinut să sublinieze că democrat-liberalii au iniţiat Coaliţia pentru Constituţia Cetăţenilor, obiectivul declarat al acesteia fiind apărarea valorilor democraţiei şi statului de drept, subminate grav de USL în procesul de revizuire a Constituţiei. “Coaliţia pentru Constituţia Cetăţenilor este deschisă tuturor partidelor din opoziţia parlamentară şi extraparlamentară, forţelor civice care văd în Constituţia USL un pericol major pentru statul de drept şi democraţie. Obiectivul Coaliţiei pentru Constituţia Cetăţenilor este ca Legea fundamentala croită de USL, în forma antidemocratică propusă de Comisia lui Crin Antonescu, să nu intre niciodată în vigoare. Prin urmare, Coaliţia pentru Constituţia Cetăţenilor va avea drept obiectiv informarea corectă a românilor, astfel încât să vadă pericolul din spatele Constituţiei desfigurate de USL”, a mai adăugat Claudiu Bârsan.

Sursa: http://www.magazinsalajean.ro/politica/pdl-a-initiat-coalitia-pentru-constitutia-cetatenilor.html

, , , ,
Meniu