Pas important pentru modernizarea liniei de cale ferată Caransebeș – Timișoara – Arad

Sunt bucuros sa anunț ca Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA, a lansat licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie lucrări de modernizare pe secțiunile Timișoara Est – Ronaț Triaj Gr. D (lotul 3) și Ronaț Triaj Gr. D – Arad (lotul 4), aferente obiectivului „Modernizarea liniei CF Caransebeș – Timișoara – Arad”, parte integrantă a Programului Operațional Infrastructura Mare – POIM.

Valoarea financiară totală estimată a celor doua contracte este de peste 3,9 miliarde de lei (fără TVA), din care aproape 1,44 miliarde de lei (fără TVA), pentru lotul 3, respectiv 2,47 miliarde de lei (fără TVA) pentru lotul 4 – sursa de finanţare fiind asigurată din Fonduri Externe Nerambursabile, aferente Programului Operațional Infrastructura Mare – POIM.

Menționez ca pe cea mai mare parte a tronsonului feroviar vizat pentru modernizare, calea se va dubla.

Durata de implementare a proiectului este de 102 luni, din care: 6 luni pentru proiectare, 36 luni pentru execuția lucrărilor, iar perioada de garanție a obiectivului este de 60 de luni.

Traseul de cale ferată proiectat se va desfăşura în general pe amplasamentul existent al liniei CF, cu excepţia tronsoanelor compuse din aliniamente şi curbe ce nu asigură retrasarea liniei cu parametrii pentru circulația cu viteza de 160 km/h.

Foto: hotnews.ro

, , , , , , , , , ,
Meniu