PDL rămâne consecvent în ceea ce priveşte abordarea proiectului Roşia Montană

Din primul moment în care Guvernul Ponta a trimis la Parlament acest proiect de lege, decizia noastră a fost de a solicita retragerea acestuia şi asumarea de către Guvern printr-o Hotărâre de Guvern a demarării, sau nu, a proiectului de la Roşia Montană. PDL rămâne consecvent în acordarea de sprijin oricărei iniţiative de creare de locuri de muncă cu respectarea legislaţiei în vigoare. Nu vom susţine însă o iniţiativă vădit neconstituţională.

Decizia privind modul de exploatare a zăcămintelor de la Roşia Montană, aparţine EXCLUSIV Guvernului României. Legislaţia actuală permite exploatarea oricărui zăcământ mineral (inclusiv de aur) nediscriminatoriu cu respectarea condiţiilor de mediu şi siguranţa populaţiei.

Trimiterea proiectului de lege la Parlament, precum şi constituirea acestei Comisii, în opinia Partidului Democrat Liberal, nu face altceva decât să tergiverseze luarea unei decizii oricare ar fi aceasta.

Comisia nu va dezbate şi decide oportunitatea exploatării de la Roşia Montană, ci cel mult propune modificarea legislaţiei în avantajul direct al firmei canadiene.

Partidul Democrat Liberal a refuzat să participe la această Comisie pentru că nu vrem să fim părtaşi la lipsa de responsabilitate a Guvernului privind exploatarea Roşiei Montană.

Nu putem vorbi de un proces de reindustrializare a României, nu putem vorbi de minerit ca motor al relansării economice a României, dacă nu vom exploata în interes naţional, toate resursele energetice de care România din fericire, dispune.

, , , , ,
Meniu