O zi istorică astăzi la Buzău!

Am participat alături de Președintele României, dl. Klaus Iohannis, de Președintele Camerei Deputaților, dl. Marcel Ciolacu și de colegi din Cabinetul Nicolae Ciucă la o serie de evenimente importante pentru comunitatea locală, cu impact major în regiune.

Evenimentele au vizat domenii extrem de importante, precum educatia și infrastructura de transport.

O țară se ridică economic prin investiții în educație si în infrastructura de transport.

Am vizitat Școala Gimnazială nr.11 din Municipiul Buzău care reprezintă un model de succes prin modul în care a reușit să îmbine calitatea educației oferite elevilor cu componente specifice școlilor verzi.

Ne dorim cât mai multe astfel de unități de învățământ care schimbă paradigma de abordare și ne orientează puternic ca societate spre viitor.

A doua parte a activității a fost dedicată unui moment cu adevărat istoric nu doar pentru județul Buzău, ci pentru întreaga regiune a Moldovei.

Semnarea contractului de lucrări de execuție pentru primul lot din Autostrada Moldovei, dar și a contractelor de finanțare din PNRR pentru tronsonul Ploiești – Buzău.

Autostrada Moldovei A7 este cel mai avansat dintre marile proiecte de infrastructură rutieră pentru regiunea Moldovei și proiectul care va absorbi cel mai mult din alocările României din PNRR.

Mă bucur că am contribuit la realizarea acestui proiect pentru că anul 2020 a fost borna principală în implementarea lui.

A fost anul în care s-au început demersurile pentru includerea lui în PNRR, anul în care s-a reușit predarea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Ploiești – Buzău pentru care s-a semnat astăzi contractul de execuție lucrări și anul în care proiectul s-a continuat, de la Pașcani până la Siret, prin semnarea celor două contracte pentru realizare SF și PT pentru cei 100 de km de la Pașcani – Suceava și Suceava – Siret.

Cel mai important aspect il reprezintă faptul că investițiile în infrastructura de transport au continuitate și predictibilitate. Ultimii trei ani sunt expresia coerenței strategice în abordarea proiectelor majore de infrastructură.

Am încredere că investițiile în infrastructura de transport sunt și vor rămâne o prioritate absolută și în anii care vin.

, , , , , ,
Meniu