Moțiune simplă pentru derapajele majore ale PSD în privința infrastructurii

PNL a decis în ședința de luni a Biroului Executiv să depună la Camera Deputaților o moțiune simplă prin care să fie „sancționate derapajele majore, politicile dezastruoase ale PSD în ceea ce privește infrastructura din România”, a anunțat deputatul PNL Lucian Bode, președintele Comisiei pentru transporturi din Camera Deputaților.

„Dacă ar fi să sintetizăm într-o frază situația din domeniu, cred că am putea spune că în acest moment marile proiecte de infrastructură rutieră sunt în aer, iar Compania Națională de Transport Aerian Tarom este la pământ”, a precizat Bode.

El a adăugat că cea mai „răsunătoare rectificare negativă” din istoria ultimilor ani este în prezent la Transporturi.

„După ce la începutul mandatului actualul Guvern, prin legea bugetului, aloca cu peste 60% mai mulți bani către acest minister, iată că la rectificarea negativă vedem că se taie 6,4 miliarde de euro de la Transporturi, din care 5,5 miliarde, fonduri europene. Practic, acel buget nerealist de 13,7 miliarde, din care 8,3 miliarde erau fonduri europene, a fost, de la început, unul nesustenabil. Prin această rectificare, practic, PSD și Guvernul PSD condamnă la sărăcie, la izolare, la subdezvoltare comunități întregi din România”, a susținut Bode.

Deputatul a adăugat că moțiunea va fi depusă marți și va solicita tuturor parlamentarilor să se alăture demersului liberal.

„Din toate aceste motive și propunând câteva soluții liberale la ceea ce se întâmplă în domeniul transporturilor, am decis să depunem această moțiune mâine la Camera Deputaților, solicitându-le totodată tuturor parlamentarilor care nu doresc să fie părtași la această guvernare dezastruoasă să ni se alăture cu semnătura lor”, a spus Bode.

SURSA: AGERPRES (autor: Sorin Peneș, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)

, , , , , , , , , , ,
Meniu