Monica Macovei, Daniel Buda și Cătălin Predoiu au venit la Zalău să-i desființeze pe social – democrați

PDL Salaj a fost primul care a dat startul la modul serios in campania electorala inceputa in 24 aprilie prin prezenta in judetul nostru a unor nume importante ale partidului. Este vorba de europarlamentarul Monica Macovei, care candi-deaza din nou in 25 mai, de Daniel Buda, de asemenea candidat la un mandat in Parlamentul European, si de Catalin Predoiu, omul PDL-ului pentru prezidentialele din toamna, dar si membri importanti din conducere, ca Andreea Paul si Ioan Oltean. Prima oprire a fost la Simleu Silvaniei, fieful PDL in Salaj, unde invitatii au vizitat impreuna cu primarul Septimiu Turcas piete, doua fabrici si muzeul dedicat lui Iuliu Maniu de la subsolul bisericii greco-catolice din Badacin. Au profitat apoi de evenimentul „Produs de Cluj” pentru o baie de multime la Zalau. La reuniunea de vineri de la sediul PDL Salaj, cei prezenti si-au concentrat pledoaria impotriva premierului Ponta si a PSD-ului.

PSD a pus sub sloganul „mandri ca suntem romani” imagini din Polonia si Belarus

Monica Macovei ii acuza pe pesedisti de „tradare”, argumentand ca, pe afisele electorale, au alaturat sloganului „mandri ca suntem romani” imagini cu lanuri de grau din Polonia si oameni in supermarket-uri din Belarus. „Daca esti mandru ca esti roman, pui poze din Romania, nu pui poze copiate din alte tari. Trebuie sa ai putin respect sa faci poze la lanuri de grau din Romania. Si noi avem campuri de ceareale si supermarket-uri aici. E o tradare si o palma pe care ne-o da tuturor. În realitate nu sunt mandri ca sunt romani. Mai mult, e o mare diferenta intre tara lui Ponta si a baronilor locali si tara mea si tara noastra, a dreptatii, a legii, a respectului pentru munca si pentru sectorul privat care ne tine pe toti. În timp ce tara lui Ponta si a baronilor PSD e tara hotiei si sloganul lor este ‘ sa fure si sa nu fie pedepsiti’. Tot ceea ce fac se indreapta spre acest lucru. Unul dintre principiile democratiei este impartirea puterii. În acest moment PSD are Guvernul, are o majoritate mare in Parlament, are peste 90 la suta din administratia locala. Ce ramane din putere, si ma refer la alegerile europarlamentare si la preziedentiale, trebuie data dreptei. Daca totul se duce intr-o singura parte, devine o dictatura. Democratia nu se castiga o data pentru totdeauna, ci se pastreaza fiind vigilent si luptand pentru ea. Noi vrem sa ramanem in democratie si spre vest”, a declarat europarlamentarul Monica Macovei, indemnand electoratul sa voteze cu partidele de dreapta.

Aceasta a mentionat ca, in activitatea ei de pana acum la Bruxelles, a elaborat 44 de rapoarte (initiative legislative), mai mult decat toti ceilalti europarlamentari PSD si PNL la un loc. Macovei a exmeplificat si cateva dintre masurile luate in Parlamentul European, de care beneficiaza si romanii: cardul european de sanatate, eliminarea tarifelor roaming de telefonie, confiscarea averilor provenite din infractiuni si a celor nejustificate.

Buda promite fonduri europene si agricultura competitiva

Eurocandidatul Daniel Buda a precizat ca, personal, are ca obiective intrarea Romaniei in spatiul Schengen, atragerea si absortia de fonduri europene. „Ma intereseaza atragerea si fluidizarea fondurilor europene, pentru ca aceste fonduri sa nu fie doar pe hartie, ci sa fie absorbite. Mai important este rezolvarea problemelor fermierului, sa avem o agricultura competitiva. Cata vreme fermierul din Romania nu o sa fie egal in ce priveste subventia cu cel din Franta, Germania, Italia nu se poate spune ca suntem egal tratati cu cei din Europa”.

Predoiu se declara impotriva taxelor „sufocante”

Catalin Predoiu, candidatul PDL la alegerile prezidentiale din toamna, despre care am aflat cu acest prilej ca are origini in Salaj, a declarat ca „PDL a optat pentru o campanie in care sa nu fie nici cu capul in nori, nici cu piciorele in balta, ci cu picioarele pe pamant, intre oameni, discutand despre problemele lor. Astazi, discutand cu oameni din piete, targuri si din IMM-uri, toti s-au plans de aceasi problema care-i sufoca: taxele. Aceasta politica a taxelor se leaga de numele Ponta, pe care noi il numim Pontax. Astazi a fost dat publicitatii un studiu in care cifrele arata negru pe alb ca viata romanilor este mai grea acum decat in 2009 si 2010, in plina criza. Vreau sa le transmit tinerilor ca Uniunea Europeana a pregatit pentru  tinerii din Romania 500 de milioane de euro pe care Ponta trebuie sa-i aduca aici pentru a oferi locuri de munca tinerilor”.

Sursa: aici

, , , , , , , , , , , ,
Meniu