Ministrul MAI, prezent la punctul de trecere al frontierei Siret

Astăzi, am primit vizita doamnei comisar european pentru afaceri interne, Ylva Johansson. Este o vizită care exprimă solidaritatea europeană și confirmă faptul că România acționează în strânsă coordonare cu partenerii europeni pentru gestionarea provocărilor multiple generate de agresiunea abuzivă și nejustificată a Federației Ruse asupra Ucrainei.

Vizita doamnei comisar în România este o garanție în plus că România și-a luat foarte în serios rolul de contributor semnificativ la arhitectura de securitate europeană și a dovedit, nu doar în aceste clipe dramatice, că este un furnizor credibil de securitate, protecție civilă și asistență umanitară la nivel european.

Împreună cu doamna comisar Johansson am efectuat o vizită în teren la punctul de trecere a frontierei Siret și la tabăra mobilă amplasată în zonă, iar ulterior am participat la o ședință de lucru la sediul IGPF și am vizitat Centrul Operațional de Coordonare al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, ocazie cu care am evaluat împreună modul de organizare și derulare a acțiunilor din competența structurilor MAI.

Sunt bucuros să constat că în fața provocărilor, România nu este singură și beneficiem de întreg sprijinul partenerilor europeni, fapt confirmat astăzi și de prezența doamnei comisar Johansson.

În cadrul discuțiilor avute, doamna comisar Johansson a apreciat în mod deosebit nivelul foarte bun de mobilizare al autorităților române în gestionarea provocărilor de la frontieră și în furnizarea asistenței umanitare către cei în nevoie.

Riscurile de securitate din proximitatea României au presupus o acțiune complexă de pregătire și un mix de măsuri graduale pe care le-am luat ca parte a răspunsului instituțional în fața noilor provocări.

Suntem conștienți că avem nevoie de sprijin și de coordonarea răspunsului la această criză cu partenerii europeni, iar astăzi, împreună, am arătat că suntem o voce puternică, ne coordonăm îndeaproape și acționăm solidar.

Niciodată umanitatea nu a fost strivită sub presiunea bombelor. Din contră, ea se manifestă puternic și ne unește pe toți în aceste clipe grele – autorități, societate civilă, organizații neguvernamentale, mediu privat și oameni de bine.

Le mulțumesc în mod deosebit celor care în aceste zile sunt în prima linie în acest efort umanitar și de asigurare a securității cetățenilor români și europeni.

, , , ,
Meniu