Ministrul MAI, la prezentarea bilanțului DSU

Am participat astăzi la evenimentul de evaluare ale principalelor repere din activitatea pe anul 2021 a Departamentului pentru Situații de Urgență.

Anul 2021 a fost un adevărat maraton pentru toate structurile aflate în coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Misiunile au fost complexe și provocatoare, unele au depășit frontierele statului și au dovedit încă odată profesionalismul și dedicarea angajaților angrenați în acțiuni de salvare.

Am sprijinit constant eforturile Departamentului pentru Situații de Urgență pentru modernizare și eficientizare, atât în ceea ce privește acoperirea deficitului de personal, cât și în privința demersurilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sau ale Inspectoratului General pentru Aviație pentru dotarea cu mijloace tehnice.

Aceste investiții aduc salvatorii mai aproape de oameni și sporesc gradul de protecție al comunităților!

Gestionarea situațiilor de urgență este un domeniu din ce în ce mai important pentru securitatea națională. Este obligatoriu ca preocupările viitoare să includă creșterea rezilienței sistemului nostru de protecție civilă în fața noilor provocări, mai ales in contextul geopolitic actual.

Anul trecut, România a răspuns „prezent” la multe dintre apelurile de acordare de sprijin internațional, formulate prin Mecanismul European de Protecție Civilă sau prin alte mecanisme internaționale de sprijin, ajutorul oferit fiind apreciat de guvernele și cetățenii țărilor respective.

Astfel, România a dovedit că este un partener credibil în cadrul formatelor de cooperare internațională în domeniul situațiilor de urgență și un furnizor serios și performant de protecție civilă la nivel european.

I-am felicitat cu această ocazie pe toți cei angrenați în serviciile de urgență pentru rezultatele obținute, pentru munca depusă și pentru dăruirea cu care își îndeplinesc misiunile în fiecare zi.

Pentru consolidarea și dezvoltarea acestui sistem esențial pentru siguranța unei societăți, este important să fie construite și pe mai departe parteneriate instituționale solide, o conexiune puternică cu cetățenii, să existe implicare în viața comunităților unde salvatorii sunt chemați să acționeze.

, , ,
Meniu