Ministrul Lucian Bode, la prezentarea bilanțului Jandarmeriei Române

Bilanțul activității Jandarmeriei Române pe anul 2021 a fost o bună ocazie pentru a transmite un mesaj de responsabilizare, de profesionalizare și de adaptare permanentă a acestei structuri la realitățile actuale.

Prezența în stradă și prestația în cadrul misiunilor de asigurare a ordinii publice trebuie să fie ireproșabile. Orice derapaj este aspru sancționat de societate și erodează prestigiul instituției.

Creșterea gradului de siguranță a cetățenilor este obiectivul central al activității Jandarmeriei. Este absolut vital să existe o asumare puternică a rolului social pe care îl joacă această instituție în societate.

Încrederea oamenilor este un aliat puternic, care se câștigă greu, însă se pierde foarte ușor. De aceea, Jandarmeria Română trebuie să se perfecționeze și să găsească acele resorturi interne acceleratoare ale procesului de modernizare.

Jandarmeria trebuie să fie aproape de cetățeni, să continue să se implice în viața comunităților și să fie un real sprijin pentru aceștia.

Doar prin dovezi de profesionalism și eficiență, doar printr-o conduită exemplară și fiind mereu de partea legii, demonstrând, totodată, deschidere spre dialog, structurile MAI vor beneficia de susținere din partea oamenilor.

Atingerea obiectivelor instituționale este posibilă prin multă muncă și implicare, prin menținerea unui standard înalt de integritate și profesionalism, dar mai ales prin raportare în permanență la oamenii care trebuie să simtă că au un partener de încredere în structurile MAI.

, , , ,
Meniu