Ministrul Lucian Bode, despre comisarul-șef de poliție Mihaela Bălănescu: „Este o onoare pentru mine să lucrez cu astfel de profesioniști”

Astăzi am avut plăcerea să o felicit personal pe doamna comisar-șef de poliție Mihaela BĂLĂNESCU, ofițer în cadrul Direcției Generale de Afaceri Europene, Schengen și Relații Internaționale din cadrul MAI, primul reprezentant al acestui minister care a fost decorat cu „Medalia Ordinului Național de Merit în grad de Cavaler” a Republicii Franceze.

Distincția, acordată de către E.S., doamna Laurence AUER, Ambasadorul Republicii Franceze la București, pentru modul de gestionare a cooperării româno-franceze în domeniul afacerilor interne, reprezintă al doilea ordin național francez ca importanță după Legiunea de Onoare.

Este o onoare pentru mine să lucrez cu astfel de profesioniști, a căror activitate este recunoscută și apreciată inclusiv de partenerii noștri internaționali.

O colaborare foarte bună cu un stat nu este o noțiune abstractă. Ea depinde de oameni, de acei oameni valoroși care ne fac mândri de fiecare dată că suntem contemporani cu ei! Sunt extrem de bucuros că un angajat al MAI a primit acesta distincție a statului francez. Știu, stimată colegă, că sunteți printre puținele persoane din România care au primit această medalie. Asta dovedește profesionalismul dumneavoastră și vă mulțumesc pentru implicarea în ceea ce privește cooperarea excelentă pe care o avem cu Republica Franceză. Aici aș aminti aportul dumneavoastră în demararea proiectului de colaborare care a permis detașarea ofițerilor de poliție români în Franța pentru a oferi sprijin de specialitate în lupta împotriva criminalității, precum și protocolul în baza căruia Poliția Română și Jandarmeria Franceză cooperează pentru prevenirea și combaterea criminalității organizate care afectează ambele țări.

Nu în ultimul rând, adresez mulțumirile mele și ale personalului MAI statului Francez reprezentat de E.S. doamna Laurence AUER, Ambasadorul Republicii Franceze la București, pentru aprecierea față de românii buni, profesioniști și, în special, pentru eforturile comune angajate în combaterea fenomenului infracțional.

, , ,
Meniu