Minciuni, trădari, neîncredere – coaliţia rezistă (setea de putere şi foamea de ciolan, catalizatorul coaliţiei USL-iste)

Subiecte şi declaraţii ale marilor lideri ai puterii ce au stârnit valuri în cadrul alianţei USL:

  • Legea amnistiei şi codul penal au zdruncinat din temelii pacea din USL, copreşedinţii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu acuzandu-se reciproc de ascundere a adevărului în privinţa discutării în alianţa de guvernare a legii aministiei.

Victor Ponta: Antonescu „I-a păcălit pe colegii săi, nu le-a spus adevărul”. „Am văzut (ştirile despre stenogramele din conducerea PNL, n.r.), nu ştiu dacă sunt adevarate, dacă sunt adevărate, dl Antonescu ş-a minţit colegii asupra realităţii. Am fost la USL cel puţin 12 persoane când a fost de acord cu legea amnistiei, a vrut ordonanţă de urgenţă”.

Crin Antonescu: „Spre deosebire de alții, nu am fost dovedit niciodată mincinos”.

Paradoxal dar Crin Antonescu e de părere că „nu poţi dărâma o alianţă pentru că nu ai încredere într-un om”.

Nu ştiu ce principii îi guvernează pe aceşti oameni dar în niciun caz bunul simţ, moralitatea şi încrederea.

Tot pe acest subiect, din seria afirmaţiilor comice ale auto-proclamatului prezidenţiabil, Crin Antonescu, mi-a mai atras atenţia afirmaţia că Ponta insistă pornind de la o „idee stupidă”, aşa cum a fşcut şi în cazul Roşia Montana şi că premierul l-ar cam fi obligat să mintă.

  • Legea minelor care a picat în Camera Deputaţilor, neîntrunind numărul de voturi necesar pentru a fi adoptată, după ce a fost respinsă din acelaşi motiv la Senat, năştea la începutul lunii decembrie un alt schimb de replici tăiase între Ponta şi Antonescu.

Victor Ponta:Mi se pare că jocul domnului Antonescu tot timpul de a lăsa pe cineva în off-side acuma s-a lăsat singur în off-side„.

Crin Antonescu: „Cred că domnul Ponta vorbeşte cu prea multă uşurinţă şi despre noţiunea de stil şi despre clasicism: ‘un stil devenit deja clasic’. Nu îmi aduc aminte să-l fi lăsat în ofsaid pe domnul Ponta vreodată cu ceva ce am convenit. În această chestiune este aşa: ne-am înţeles pe o formă a legii la care am venit fiecare cu amendamente, am scos articole, am adăugat articole, dar când am spus că o susţinem, asta am făcut. Eu m-am dus la grupul parlamentar PNL, am pledat pentru votul pentru la legea minelor. După ce s-a votat, nu toţi liberalii au votat, dar nici toţi psd-iştii, iar legea a căzut din cauza absenţelor de ambele părţi, mai multe de la PSD, nu din cauza unor voturi contra. Am ieşit şi public şi am declarat că a căzut, dar noi am susţinut legea„.

  • Alte declaraţii:

Crin Antonescu:Victor Ponta a spus multe neadevăruri, dar acest lucru nu mai contează. A spus că vreau să dau televiziunea publică lui Cozmin Guşă, ceea ce nu e real„.

Victor Ponta:Până acum mă întrebați ce spunea domnul Băsescu, acum mă întrebați ce spune domnul Antonescu. Încep să îi confund„.

, , , , ,
Meniu