Măsurișului Oilor de la Pria, o nouă ediție reușită!

Și în acest an, la Pria, comunitatea sălăjeană și iubitorii de tradiții s-au adunat la cea de-a 56 ediție, pentru a duce mai departe un obicei străbun – Măsurișul Oilor. Un obicei care unește comunitatea în jurul valorilor autentic românești care ne definesc ca națiune.

Particip cu mare drag, ori de câte ori am ocazia, la această sărbătoare care este un liant al comunității și ne întărește sentimentul apartenenței la satul tradițional.

Mă bucur că autoritățile promovează obiceiurile locale pentru că acestea vor dăinui doar prin efortul nostru al tuturor. Este în responsabilitatea noastră să le facem cunoscute și să le prețuim, pentru că ele ne leagă de locurile natale, de satul românesc.

Satul românesc, cu toate obiceiurile lui frumoase, va dăinui indiferent de profețiile unora care, în mod fals, clamează pierderea identității locale și a tradițiilor din cauza apartenenței noastre la Uniunea Europeană.

Uniunea Europeană sprijină comunitățile rurale cu fonduri europene pentru conservarea patrimoniului cultural și pentru afirmarea identității locale. Dovadă sunt zecile de proiecte de investiții susținute cu bani europeni prin care se reabilitează cetățile noastre istorice, bisericile și mănăstirile.

Doar împreună vom reuși să ne apărăm vatra, portul, meșteșugurile, păstoritul și agricultura! Ele sunt parte din fibra noastră strămoșească și le vom purta cu noi oriunde ne-am afla.

Felicitări organizatorilor pentru încă o ediție reușită a sărbătorii Măsurișului Oilor de la Pria!

, , ,
Meniu