Lucian Bode: Victor Ponta reuşeşte sa dea o mână de ajutor Federaţiei Ruse

Lucian Bode: „Declaraţiile premierului-candidat Ponta, referitoare la resursele neconvenționale de gaz, demonstrează fie inconştienţă, fie rele intenţii. Victor Ponta reuşeşte să dea o mână de ajutor Federaţiei Ruse, în detrimentul intereselor europene, deci româneşti”.

Declaraţiile premierul-candidat Victor Ponta potrivit cărora România nu are gaze de şist demonstrează cel puţin inconştienţă dacă nu chiar rele intenţii din partea celui care vrea să ajungă preşedintele României, consideră Lucian Bode, deputat ACL, secretar executiv.

„Enunţarea unei astfel de informaţii în cadrul unei emisiuni electorale de către cel care este astăzi premier arată cât de nepregătit este Victor Ponta pentru o funcţie înaltă în stat dar şi faptul că nu înţelege absolut nimic din mecanismele unei economii de piaţă”, consideră Lucian Bode.

El arată că opinia exprimată de premierul Ponta poate afecta companii listate pe pieţe de capital internaţionale şi poate avea efecte serioase în disputele dintre Uniunea Europeană şi Federaţia Rusă. „Cu populismul său infantil, Victor Ponta a reuşit să dea o mână de ajutor Federaţiei Ruse şi a adus o contribuţie modestă la întărirea axei energetice China-Rusia, în defavoarea intereselor europene şi, deci, ale României”, consideră Lucian Bode.

El îi transmite lui Victor Ponta: „La Houston aţi încercat să fiţi cu americanii, la reactoarele 3 şi 4 cu chinezii, la Lukoil cu ruşii. În final, cei păcăliţi sunt românii. Lumea nu este găletuşa dumneavoastră cu nisip şi România nu trebuie să plătească preţul pentru ca şi dvs, domnule Ponta, să aflaţi acest adevăr”.

Sursa: aici; Sursa foto: Mediafax

, , , , , , , , ,
Meniu