Lucian Bode: USL concepe o Constituție care îi vine în avantaj, dar care este împotriva intereselor românilor

PDL nu mai participa de luni la revizuirea Constitutiei si nu va participa nici la dezbaterile din plenul Parlamentului pe acest subiect. Hotararea a fost luata de catre Biroul Permanent National (BPN) al grupului parlamentar PDL, care a decis sa-si retraga reprezentantii din Comisia de revizuire a Constitutiei.

Deputatul PDL Lucian Bode a motivat decizia BPN spunand ca principala problema o re-prezinta refuzul constant al USL de a pune in aplicare rezultatul referendumului validat din 2009. Acest refuz s-a manifestat si in dialogurile grupurilor parla-mentare prezente in Comisia de revizuire a Constitutiei, sustine deputatul salajean Lucian Bode. Deputatul spune ca fortei politice responsabile de revizuirea legii fundamentale ii revine ca prima obligatie punerea in aplicare a prevede-rilor referendumului din 2009, mai exact Parlament cu 300 de membri si sistem unicameral. „Sa nu tii cont de rezultatele referendumului din 2009 inseamna sa dispretuiesti suveranitatea poporului”, mai spune Lucian Bode.

Am cerut parerea deputatului salajean cu privire la o eventuala revenire a PDL asupra deciziei de retragere din Comisia de revizuire a Constitutiei. Lucian Bode este convins ca democrat-liberalii pot reveni asupra deciziei in cazul in care majoritatea parlamentara va lua in calcul introducerea in noua Constitutie a rezultatelor referendumului din 2009. Deputatul mai spune ca PDL va informa populatia despre nesocotirea referendumului din 2009 de catre USL, prin actiuni publice.

Democrat-liberalii au fost reprezentati pana luni in Comisia de revizuire a Constitutiei de catre senatorul Alin Tise si deputatii Ioan Oltean si Valeria Schelean. Comisia de revizuire a Constitutiei a anuntat ca lucrarile comisiei legate de modificarea legii fundamentale se incheie in aceasta saptamana.

„Este o Constitutie pro USL, antiromani si anti-Romania”

Parlamentarul salajean declara ca exista si motive secundare pentru care PDL a refuzat sa mai ia parte la lucrarile Comisiei de revizuire a legii fundamentale. Pedelistul Lucian Bode subliniaza ca partidul din care face parte nu poate valida prin participarea la dezbaterile parlamentare o Constitutie antiromani si anti-Romania. In formula in care se prezinta proiectul de revizuire sub dictatul USL avem o varianta a Constitutiei cu mult sub nivelul Constitutiei adoptate de popor in 2003 prin referendum. Este o constitutie pentru USL si nu o constitutie pentru Romania, lucru inacceptabil intr-o democratie normala, este de parere deputatul PDL Lucian Bode.

Sura: http://www.graiulsalajului.ro/index.php?cmd=articol&idart=35691

, , , ,
Meniu