Lucian Bode: „Tuturor absolvenților le urez mult succes la viitoarele examene!”

M-am bucurat să fiu alături de cadrele didactice, oficialitățile și, bineînțeles, de elevii care au absolvit astăzi Colegiul Național Silvania Zalău. Finalul liceului este un eveniment important în viața copiilor noștri, un capitol frumos din parcursul educațional al fiecăruia dintre noi, de care sunt convins că ne amintim cu toții cu plăcere.

Chiar dacă acest an școlar care se încheie a fost unul atipic, dificil pe alocuri, fără prezență fizică la orele de curs în cea mai mare parte a lui, lipsind astfel socializarea dintre elevi și profesori, sunt convins că absolvenții acestui Colegiu de prestigiu au reușit să acumuleze cunoștințele necesare și s-au dedicat studiului la un nivel ridicat de pregătire care să îi ajute să treacă cu rezultate bune examenul de Bacalaureat.

Cu fiecare generație care iese de pe băncile Colegiului Național Silvania Zalău, profesorii de aici au dus mai departe cu pasiune o tradiție care face cinste județului Sălaj și nu în ultimul rând României. Colegiul Național Silvania este, de altfel, o unitate de învățământ de elită, cu o istorie bogată, care a parcurs în îndelungata sa existență mai multe etape de transformare, toate contribuind la prestigiul de azi. Ne mândrim cu personalități marcante care au studiat aici, printre acestea numărându-se marele om de stat Iuliu Maniu sau Victor Deleu, fost primar al municipiului Cluj, în perioada 1932-1933, alături de alte figuri importante care și-au pus amprenta în domenii de activitate diverse precum lingvistica, biologia sau literatura.

Țin în mod deosebit să le mulțumesc profesorilor de aici pentru devotamentul și profesionalismul cu care s-au dedicat profesiei, pentru că le-au insuflat elevilor dorința de cunoaștere. Totodată, am convingerea că absolvenții pe care i-am avut astăzi în față, precum si generațiile anterioare, se înclină în fața acestor profesori minunați, în semn de recunștință pentru modul în care au format atâtea generații de tineri, ca spirite libere și dornice de cunoaștere și afirmare. De astăzi, elevii Colegiului Național Silvania Zalău vor trece într-o altă etapă a vieții. Majoritatea vor urma o facultate, vor fi independenți, vor lua decizii pe cont propriu. Fiecare etapă are rolul ei în existența acestor tineri și de aceea este important ca ei să se bucure de ea la maxim. Sunt experiențe unice la care se vor raporta peste ani cu drag și nostalgie.Sunt convins că acești tineri vor face față cu brio tuturor noilor etape din viață, pentru că, o spun cu admirație, generația actuală este una foarte îndrăzneață, astfel că va aborda cu mult curaj provocările ce bat deja la ușă.

Tuturor absolvenților claselor a XII-a le doresc mult succes în tot ceea ce și-au propus și îi îndemn ca fiecare dintre ei să ia ce este mai bun de la viață și să urmeze cu multă ambiție și perseverență calea pe care am convingerea că deja au ales-o. Tuturor absolvenților le urez mult succes la viitoarele examene!

, , , , , ,
Meniu