Lucian Bode: „Sunt mândru de toți militarii români care au reprezentat cu cinste țara, apârând valorile democrației, uneori chiar cu prețul vieții”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decorat astăzi Drapelul de Luptă al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române cu Ordinul “Virtutea Militară” cu însemn de pace pentru militari, în grad de cavaler.

Momentul festiv a avut loc în cadrul unei ceremonii militare organizată cu prilejul încheierii Misiunii Armatei României în teatrul de operații Afganistan.

Sunt mândru de toți militarii români care au reprezentat cu cinste țara, apârând valorile democrației, uneori chiar cu prețul vieții.

Jandarmii români au participat timp de 10 ani la misiunea din Afganistan, activitățile de bază constând în instruirea, perfecționarea și consilierea forțelor de securitate afgane.

În luna mai a acestui an, am acordat prin Ordin de ministru, Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne pentru misiuni internaționale ultimului contingent care s-a întors din misiunea Resolute Support din Afganistan, format din 25 de jandarmi.

Contribuția jandarmilor români la efortul de stabilizare și de reconstrucție a Afganistanului a fost apreciată de-a lungul timpului de partenerii externi, consolidând rolul României în cadrul efortului internațional de gestionare a situațiilor din zonele de conflict.

Cinste militarilor români!

, , , , ,
Meniu