Lucian Bode spune că guvernul ascunde creşterea facturii la electricitate de la 1 decembrie 2014

Deputatul sălăjean Lucian Bode, membru în Comisia pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, susţine că guvernanţi trec sub tăcere faptul că de la 1 decembrie va creşte factura la energie electrică pentru populaţie.

„Doar incompetenţa domnului ministru Niţă împiedică în acest moment Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei să spună public cu cât va creşte factura la energia electrică pentru populaţie începând cu 1 decembrie 2014. ANRE ne prezintă automat nota de plată! Estimările sunt pentru o majorare a facturii la energie electrică la consumatorii casnici cu aproximativ 2 la sută! Încă un cadou al Guvernului Ponta pentru români!”, a declarat Bode, citat de Agerpres.

Potrivit lui Lucian Bode, începând cu 1 decembrie 2014, toţi consumatorii industriali şi casnici care nu se califică pentru schema de ajutor vor suporta cei aproximativ 750 milioane de euro în următorii 10 ani, contravaloarea certificatelor verzi.

Deputatul sălăjean a mai amintit că furnizorii de energie electrică au facturat de două ori către populaţie contravaloarea certificatelor verzi în decursul anului 2012.

„Astfel, toţi românii, toţi consumatorii casnici, au fost furaţi la factura de energie electrică în decursul anului 2012. Contravaloarea hoţiei a fost recuperata integral în decursul anului 2013, suma recuperată fiind de aproximativ 125 mi-lioane de lei. Nu am aflat însă cum a fost recuperată şi nici în baza căror decizii a fost recuperată şi prin urmare nici românii nu ştiu şi nu au simţit cum au primit aceşti bani înapoi”, a spus Bode.

Sursa: aici.

, , , , , , , , , , , ,
Meniu