Lucian Bode: Referendumul de modificare a Constituției ar compromite alegerile europarlamentare

Președintele PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode, consideră că o eventuală comasare, la aceeași dată, a referendumului de modificare a Constituției cu alegerile europarlamentare ar compromite acest scrutin.

„Prin aceste propuneri, USL își bate joc și de legea fundamentală — propunând o Constituție nocivă pentru România — și de alegerile pentru Parlamentul European, compromițând practic aceste alegeri. PDL nu a fost de acord cu modul în care a fost dezbătut și întocmit în Parlament raportul privind modificarea legii fundamentale. Am spus atunci că neacceptarea niciunui amendament, subliniez, a niciunui amendament din partea Opoziției nu este un lucru în regulă.

Am spus atunci că dacă nu vor lua în discuție rezultatul referendumului din 2009, validat de popor, și anume Parlament unicameral și maxim 300 de parlamentari, PDL nu va susține această formă de modificare a Constituției. Din păcate, Crin Antonescu a vândut definitiv Partidul Național Liberal catre PSD pentru o candidatură, spun eu, „marionetă” pe noua Constituției, a celui care va fi noul președinte al României”, a declarat luni, pentru AGERPRES, președintele PDL Sălaj.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că referendumul pentru revizuirea Constituției va avea loc odată cu alegerile europarlamentare. „Decizia pe care noi am luat-o este de a organiza un referendum pentru modificarea Constituției odată cu alegerile europarlamentare de la sfârșitul lunii mai”, a declarat Antonescu, într-o conferință de presă, la sfârșitul ședinței USL.

Totodată, el a spus că USL a decis modificarea Legii electorale astfel încât la Camera Deputaților să se revină la votul pe listă, iar numărul deputaților să fie de maximum 300.

Sursa: aici

, , , , , , ,
Meniu