Lucian Bode: „În cele 11 luni de guvernare am pus bazele unor transformări instituționale importante, proces care va continua și va fi intensificat”

Le mulțumesc colegilor parlamentari din cele două comisii de specialitate pentru votul lor favorabil și pentru faptul că au înțeles viziunea de reformă și construcție exprimată în Capitolul Afaceri Interne din Programul de Guvernare pentru următorii 3 ani.

Obiectivul principal rămâne creșterea performanței sistemului de ordine și siguranță publică și, totodată, consolidarea încrederii populației în structurile MAI.

În cele 11 luni de guvernare am pus bazele unor transformări instituționale importante, proces care va continua și va fi intensificat.

Sistemul de ordine si siguranță publică are nevoie de predictibilitate și de asumarea unor decizii curajoase de reformă prin care să fie eliminate vulnerabilitățile si deficiențele acumulate de-a lungul anilor.

Astfel, eforturile se vor concentra în continuare pe accelerarea combaterii fenomenului infracțional în toate formele sale de manifestare, pe reducerea deficitului de personal, creșterea investițiilor logistice, atragerea de fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii existente, asigurarea de dotări și echipamente, îmbunătățirea calității serviciilor oferite cetățenilor.

Consider că aceste procese la nivelul sistemului de ordine și siguranță publică trebuie construite pe baza unui parteneriat solid între cetățean și structurile MAI în beneficiul întregii societăți.

, , , ,
Meniu