Bode: „Impozitul pe veniturile din activităţile agricole trebuie să rămână la bugetele locale”

Parlamentarii democrat-liberali au depus spre dezbatere şi adoptare o propunere legislativă pentru modificarea Legii 571/2003 privind Codul Fiscal al României, prin care se propune ca impozitul aferent din activităţile agricole să fie virat la bugetele primăriilor, a făcut cunoscut vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul Lucian Bode, preşedintele PDL Sălaj. Potrivit acestuia, democrat-liberalii nu au fost de acord cu introducerea impozitului, considerând măsura ca fiind o povară suplimentară pentru micii fermieri.

„Cu toate acestea, USL a menţinut acest impozit, fără să ia în calcul că fermierilor le va fi greu să-l plătească. Iniţiativa propusă de noi va rezolva următoarele probleme: ajută primarii din zonele cu activităţi preponderent agricole, care conduc soarta unor primării sărace, să îşi finanţeze proiecte locale de infrastructură; stimulează colectarea acestui impozit chiar de către primari, ştiind că sumele colectate vor aduce beneficii pentru colectivitatea locală; oferă fermierilor români posibilitatea ca impozitul suportat de ei să fie utilizat în beneficiul lor”, a mai spus democrat-liberalul.

Lucian Bode mai face cunoscut că PDL rămâne consecvent în ceea ce priveşte abordarea proiectului Roşia Montană. „Din primul moment, în care Guvernul Ponta a trimis la Parlament acest proiect de lege, decizia noastră a fost de a solicita retragerea acestuia şi asumarea de către Guvern, printr-o Hotărâre de Guvern, a demarării sau nu, a proiectului de la Roşia Montană. PDL rămâne consecvent în acordarea de sprijin oricărei iniţiative de creare de locuri de muncă cu respectarea legislaţiei în vigoare. Nu vom susţine însă o iniţiativă vădit neconstituţională”, spune liderul PDL Sălaj.

Lucian Bode a adăugat că decizia privind modul de exploatare a zăcămintelor de la Roşia Montană aparţine exclusiv Guvernului României. În acelaşi timp, trimiterea proiectului de lege la Parlament, precum şi constituirea acestei Comisii, în opinia democrat-liberalului, nu face altceva decât să tergiverseze luarea unei decizii, oricare ar fi aceasta.

Sursa: aici

, , , , ,
Meniu