Lucian Bode explică de ce nu este bună legea retrocedărilor

Preşedintele PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode, a explicat vineri, într-o conferinţă de presă, care sunt motivele pentru care PDL va ataca la Curtea Constituţională legea privind restituirea imobilelor naţionalizate pe care Guvernul Ponta vrea să îşi asume răspunderea.

Deputatul sălăjean susţine că argumentul de formă al PDL este reprezentat de faptul că în Parlament există deja un proiect de lege depus pe aceeaşi temă, ceea ce face neconstituţională asumarea răspunderii pe un alt proiect. Bode spune că, în 2009, când Guvernul Boc a vrut să îşi asume răspunderea pe un proiect de lege al educaţiei propus de Funeriu, iniţiativa a fost declarată neconstituţională tocmai pentru că, la fel ca şi acum, exista deja un proiect de lege pe această temă, depus în Parlament, la acea vreme, de un grup de deputaţi PSD. Cât despre argumentele de fond, Lucian Bode a început prin a spune că proiectul propus de actualul guvern încalcă în primul rând principiul restituirii în întregime şi regula restituirii în natură.

Lucian Bode s-a referit şi la unul dintre motivele invocate de premierul Victor Ponta pentru promovarea acestui proiect de lege, şi anume descurajarea samsarilor, care cumpără drepturile litigioase, deputatul apreciind că noile reglementări nu ar face decât să creeze o altă categorie, cea a samsarilor de puncte.

Sursa: http://www.salajeanul.ro/lucian-bode-explica-de-ce-nu-este-buna-legea-retrocedarilor-5208

, , , , , ,
Meniu