Lucian Bode explică cum sunt umflate facturile la curentul electric

Doar jumătate din factură reprezintă energia electrică consumată

Deputatul sălăjean Lucian Bode, fost ministru al economiei, şi Răzvan Orăşanu, directorul executiv al Institutului de Studii Populare (ISP), alături de fostul ministru al Finanţelor, Varujan Vosganian, au participat miercuri, la Bucureşti, la dezbaterea „De ce plătesc românii facturi umflate la energie?”

Recent, Lucian Bode a mediatizat modul în care mai multe companii de distribuţie a energiei electrice au încasat de la populaţie de două ori taxa lunară pe certificatele verzi, din 2012 încoace. Acum, Bode ne spune că din factura la energie electrică, jumătate reprezintă consumul, iar jumătate tarifele de transport şi distribuţie.

„Am participat la conferinţa organizată de Institutul de Studii Populare pentru a desluşi de ce plătesc românii facturi umflate la energie. Dincolo de mega-hoţia operatorilor de furnizare a energiei electrice, prin care au facturat consumatorilor casnici de două ori certificatele verzi, jaf la care statul român, prin Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Energie, a participat în mod tacit, dincolo de noua taxă pe clădiri speciale, nimeni nu vorbeşte de faptul că aproape 50 la sută din valoarea facturilor la energie electrică o reprezintă tarifele de transport şi distribuţie. Din aceste tarife îşi reglează operatorii profiturile, umflând facturile românilor”, susţine Lucian Bode.

, , , , , ,
Meniu