Lucian Bode e convins că PDL va reuși să elimine acciza la carburanţi și taxa pe stâlp

Partidul Democrat – Liberal a depus saptamana trecuta doua initiative legislative, prima pentru eliminarea accizei la carburanti, iar a doua pentru eliminarea taxei pe constructii speciale (taxa pe stalp). Anuntul a fost facut de Andreea Paul Vass, prim-vicepresedinte al PDL. Potrivit deputatului din Salaj, acciza „va arde” buzunarele tuturor romanilor, aruncand in aer preturile la bunurile de stricta necesitate.

Deputatul PDL de Salaj, Lucian Bode, spune ca prin cele doua initiative legislative se solicita, in primul rand, abrogarea OUG 102/2013 pentru modificarea  Codului fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, care prevad o majorare a accizelor pentru benzina cu plumb, benzina fara plumb, motorina si petrol lampant cu 70 de euro pentru 1.000 de litri. Totodata, se solicita eliminarea taxei pe constructiile speciale (depozite, grajduri, saivane), cunoscuta ca taxa pe stalp.

„PDL sustine eliminarea accizei de 7 eurocenti pe litrul de combustibil, nu doar prin declaratii sau semnaturi mascate, ci prin fapte. Cere ca si taxa pe stalp sa fie eliminata pentru ca-i va lovi in plin pe fermieri. Consecintele aplicarii celor doua noi taxe sunt afecta-  rea mediului de afaceri, economie neagra si inflatie”, a afirmat Bode.

Deputatul PDL de Salaj crede ca cele doua initiati-ve legislative, depuse de formatiunea politica din care face parte au toate sansele sa devina acte legislative. „Foarte multi parlamentari, indiferent de coloratura lor politica, sunt nemultuiti de cele doua taxe si vor vota pentru eliminarea lor”, a mai spus Lucian Bode.

Sursa: aici

, , , , , , , , , , ,
Meniu